“En etkili tedbir kendimizi korumaktır”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis’i ziyaret etti. Salgınla mücadelede gelinen noktaya ilişkin bilgiler alan ve sağlık çalışanlarına Başhekim Doç. Dr. Halis nezdinde kolaylıklar dileyen Başkan Ekrem Yüce, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da alınan tedbirlerle vaka sayılarında netice alındığını ifade etti. Son ana kadar tedbirlere uyumun çok önemli olduğuna da dikkat çeken Başkan Yüce, temizlik, maske ve mesafe hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak salgınla mücadelede gereken çalışmaları sürdüreceklerini de ekledi.

En etkili tedbir kendimizi korumaktır
Kısıtlama ve tedbirlerin salgının seyrinde olumlu bir etki oluşturduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Doç. Dr. Fikret Halis’i ziyaret ettim. Salgınla mücadelede şehrimizin bulunduğu noktaya ilişkin bilgiler aldım. Kısıtlama ve alınan tedbirler hamdolsun salgındaki tablo olumluya döndü. Ancak salgın tehdidi devam ediyor. Kesinlikle rehavete kapılmadan, temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet edelim. Mecbur kalmadıkça hareketliliğimizi kısıtlı tutmayı sürdürelim. Hanelerimizde dahi dikkati elden bırakmayalım. Her zaman ifade ediyoruz; en etkili tedbir kendimizi korumak, kuralları uygulamaktır” dedi.

Kurallara riayet edelim
Sağlık çalışanlarının özverili ve fedakâr çalışmaları, güçlü sağlık altyapısı ile Türkiye’nin salgınla mücadelede başarılı olduğunu dile getiren Başkan Yüce, “Bu mücadeleye destek olmak her bireyin sorumluluğudur. Tüm hemşehrilerimin de hassasiyetle kurallara riayet edeceğine inanıyorum. Şuanda da aşıların test aşamaları devam ediyor. Güvenilirliği tescillenince başlayacak aşılamayla da inşallah salgının önüne geçilecektir. Kaybettiğimiz hemşehrilerimizin acıları yüreğimizde. Bu vesileyle salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.