Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in ‘Edep ve Muhabbet’ isimli konferansı ile devam etti. İnançer, “İslam’da edep amelden üstündür. Ben edep sahibiyim amelde noksanlık göstersem olur mu demeyin, olmaz. En büyük edep söz dinlemektir. Söz dinlemekten daha büyük edep göstergesi olamaz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Edep ve Muhabbet’ isimli konferans ile devam etti. Programa Yazar Ömer Tuğrul İnançer konuşmacı olarak katıldı. AKM’de gerçekleştirilen konferansa Genel Sekreter Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel’in yanı sıra çok sayıda sanatsever teşrif etti.

Edep amelden üstündür
Yazar Ömer Tuğrul İnançer, “İslam’da edep amelden üstündür. Amel, edep kadar önemli değildir. Ben edep sahibiyim amelde noksanlık göstersem olur mu demeyin çünkü olmaz. Ayrıca bize edep öğretilmedi ve hala eğitim lafını kullanmak ne yazık ki hiç güzel bir laf değildir. Çünkü eğitmek kişiyi eğitenin emrine sokmaktır. İstediği cevabı alacak şekilde şekillendirmektir. İnsana bilgi verilir bu bilgiyi nerede ne şekilde kullanılacağının irfanı verilir. Efendimiz hazretlerine tanzim hususunda noksanlık göstermek amellerin yok olmasını neticelendirir. Sonrasında oruçtan miden sırtına geçse, zekât diye malının hepsini versen,  anneni ömür boyu sırtında Kâbe’ye de taşısan da nafile. En büyük edep ise söz dinlemektir. Söz dinlemekten daha büyük edep göstergesi olamaz. Şunu da unutmayalım ki edep eline, diline ve beline hâkim olmaktır” dedi.