Eğlence Dolu Çocuk Hakları Günü

Eğlence Dolu Çocuk Hakları GünüEğlence Dolu Çocuk Hakları GünüEğlence Do

Çocuklarımız için…
Program, Dünya Çocuk Hakları Günü Resim Sergisi’nin açılışı ile başladı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, miniklerden eserleri hakkında bilgi aldı. Etkinlikler, Orhangazi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce, “Çocuklarımızın ailesine ve topluma faydalı bir şekilde yetişmesi, ruhi ve bedeni yönden sağlıklı gelişebilmesi için tüm ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir. Bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Şehrimizde yaşayan her bireyin belediyemizden en kolay şekilde faydalanması için çalışmalarımızı arttırarak devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

SGM Çocuk Koro’su sahne aldı
Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Kompozisyon ve resim alanında birincilik alan öğrencilere ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu takdim etti. Ödül törenin ardından Nuri Bayar Ortaokulu öğrencisi Mert Ali Aydın ve Sabihahanım Ortaokulu öğrencisi Sena Gupse Acar, Çocuk Hakları Günü konulu kompozisyonlarını okudu. Program, SGM Çocuk Korusu’nun konseri ve Karagöz- Hacivat, pandomim gösterileriyle devam ederken, minikler keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.