2009 - 2010 Eğitim ve Öğretim dönemi 21 Haziran okulunda da başladı.....

Öncelikli meselemiz eğitim
Eğitimin en öncelikli mesele olduğunu da söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasının tüm mensuplarına ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi eğitim bizim en öncelikli meselemizdir. Çok şükür bugün Türkiye’de eğitimi her şeyden önemli gören, eğitimi her şeyin üzerinde tutan bir hükümete sahibiz. Özellikle son yıllarda eğitim alanında atılan büyük adımlar sayesinde çok daha donanımlı nesiller yetiştiğini görmek bizleri ayrıca mutlu etmektedir” dedi.

 

Okuyan ve tartışan bir nesil
Eğitim kurumlarında öğretmenlere büyük görevler düştüğünü de söyleyen Başkan Toçoğlu, “Bugün Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğunda biz oturuyoruz. Milletimiz bizlere bir emanet verdi, inşallah bu görevi layıkıyla yapacağız. Bu makamlarda gelip geçici olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Gün gelecek bizim şu anda bulunduğumuz makamlarda, bugün ilkokul birinci sınıfa başlayan, bu sıralarda olan öğrencilerimiz oturacak. Yarının doktorları, mühendisleri, düşünürleri, bilim adamları, belediye başkanları bu sıralardan, bugün heyecanına ortak olduğumuz çocuklarımızın arasından çıkacak. Bu nedenle öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Sizlerden isteğimiz şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya en iyi şekilde hizmet edecek fikri hür, vicdanı hür, okuyan, tartışan, sorgulayan, uygulayan ve kararlı bir nesil yetiştirmenizdir” diye konuştu.

 

Bol bol alkış aldılar
Programda yaptığı konuşmada yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise, öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’da Sakarya’daki okulların durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Konuşmaların ardından 21 Haziran İlköğretim Okulu öğrencileri şiirler seslendirdi ve oyunlar oynadı. Rengarenk kıyafetler giyen öğrenciler ortaya koydukları performansla bol bol alkış aldı. Programın en sonunda Vali Hüseyin Atak, Başkan Zeki Toçoğlu ve beraberindekiler ilkokula yeni başlayan öğrencilerin sınıfına girerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.