Dörtyol'da 4 Kat Kararı

Büyükşehir Belediyesi’nin Dörtyol Mevkiinde uygulamayı düşündüğü Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısında, proje hakkında detaylı bilgi veren Başkan Toçoğlu, gelen tepkiler ışığında projeye yön vereceklerini belirtmişti. 4 Mayıs tarihinde Adapazarı Kültür Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Önerdiğimiz proje budur. Ancak başta esnafımız olmak üzere hiç kimsenin mağdur edilmemesini istiyoruz. Bu sebeple bugün kamuoyuyla paylaştığımız bu projeye gelen tepkileri TOKİ’ye götüreceğiz. Proje üzerinde bazı yenilemeler yapabiliriz. Önemli olan ortak akıl ile en doğru kararı verebilmemizdir” demişti.

Eleştiriler bize yön veriyor

Bilgilendirme toplantısında ve toplantının ardından gelen tepkileri TOKİ’ye götürdüklerini dile getiren Başkan Toçoğlu, “Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak en çok tartışılan konulardan biri bazı binaların 6 ya da 7 katlı olmasıydı. Biz bu eleştiriyi TOKİ’ye götürdük. Şehrimizin özel durumundan bahsettik. TOKİ bize bu konuda anlayış göstermiştir. Şehrimizin özel durumunu da göz önünde bulundurarak 6-7 katlı bina yapımından vazgeçilmiştir. Binalar en fazla dört kat olarak sınırlandırılmıştır. Eleştiriler sadece yüksek katla da sınırlı değildir. Diğer eleştirilerle ilgili olarak da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Milletimize bu konuda söz verdik. Hiç kimse mağdur edilmeyecek. Biz Sakarya’yı, Sakaryalıyı her şeyin üzerinde görüyoruz. Vatandaşımızı mağdur ederek yol alamayız. Biz milletimizin mağdur olacağı hiçbir çalışmanın içinde de olmayız. Bu amaçla gelen eleştirileri de göz önünde bulundurarak çalışmamızı sürdüreceğiz” dedi.