Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında AKM önünde bilgilendirme standı açıldı. Kurulan standı ziyaret eden vatandaşların kan ve şeker ölçümleri yapıldı. Düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü için AKM önünde etkinlik düzenledi. Toplumda diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte görevli olan doktorlar, kurulan standı ziyaret eden vatandaşların kan ve şeker ölçümlerini yaptı.

Diyabet konusunda bilinçlendirme
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşin Kurban, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği çerçevesinde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte halkımıza yönelik bir etkinlik düzenledik. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi kontrol amacıyla Dünya Diyabet Günü programı yürütülmektedir. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun bu yıl belirlediği tema, diyabetin erken tanısı için taramanın önemi ve erken tanı ile komplikasyon riskinin azaltılması üzerinedir. Halkımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat edilmesi gereken bir hastalık
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ise; “Büyükşehir Belediyesi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte her yıl olduğu gibi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliğimizi düzenledik. Buradaki standlarda vereceğimiz hizmetlerle diyabetin önemini anlatmaya çalışacağız. Diyabet, hemen hemen bütün sistemleri etkileyen dikkat edilmesi gereken önemli bir hastalıktır. Bu hastalıkla iyi arkadaş olunursa daha sağlıklı ve uzun ömürlü olunur. Maalesef toplumumuz bazı şeylerde tedbir alırken geç kalabiliyor. Bu açıdan bugünkü etkinliğimiz vatandaşlarımıza az da olsa fayda sağlayacaktır. Diyabet konusunda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olacaklardır” diye konuştu.