Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk seminerleri devam ediyor. Canlı, “Çocukluktan itibaren Din, Allah ve Peygamber aile tarafından ne kadar olumlu duygular yaşatılarak anlatılırsa, ne kadar güzel modellenirse yetişkinlikteki dine bakış açısı da o kadar olumlu olur. Bunu sağlamak yolunda ailelere düşen görevlerden bahsederken de Peygamber Efendimizin hayatından gençlere ve çocuklara nasıl yaklaştığına ilişkin örnekleri inceledik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından her ay farklı konularda düzenlenen Aile ve Çocuk seminerleri tüm ilçe Sosyal Gelişim Merkezleri’nde gerçekleşti. Akyazı, Sapanca, Adapazarı, Geyve ilçe Sosyal Gelişim Merkezleri’nde ‘Din eğitiminde Ailenin Rolü’ konu başlığı altında velilere önemli bilgiler verildi.

Eğitimde yanlış tutumlarSeminerde konuşmacı olan Sosyal Gelişim Merkezi Psikolojik Danışmanı Fatma Canlı şu açıklamalarda bulundu, “Çocukluktan itibaren din eğitimi verilirken sergilenen yanlış tutumlar çocukların dine karşı olumsuz duygular beslemesine sebep olabiliyor. Çoğunlukla çocukların içinde bulundukları gelişim dönemi ve özellikleri bilinmeden çocuklara dini bilgiler verilmesi istemediğimiz sonuçlar doğuruyor. Aileler, çocukların dini eğitimlerinde ne kadar kaygılı, hassas olduklarını gözlemliyoruz. Bu hassasiyet ve kaygıdan ötürü dini bilgilerin verilmesi aşamasında aşırı sert, baskıcı tutumlar sergilenebiliyor. Bu seminerler ile ailelerin çocuklarının tabiatını tanıması gerektiğini vurguladık” sözlerine yer verdi.

Dine yaklaşım olumlu olmalıKonuşmasına devam eden Canlı, “Her bir gelişim döneminin özelliklerini bilerek çok daha doğru tutumlar geliştirebilecekleri üzerinde durduk. Anne babaların çocuklara her durumda ve eğitimde olduğu gibi dini eğitimde de olumlu ve açık yaklaşmaları gerektiğinden bahsettik. Çocukluktan itibaren Din, Allah ve Peygamber aile tarafından ne kadar olumlu duygular yaşatılarak anlatılırsa, ne kadar güzel modellenirse yetişkinlikteki dine bakış açısı da o kadar olumlu olur. Bunu sağlamak yolunda ailelere düşen görevlerden bahsederken de Peygamber Efendimizin hayatından gençlere ve çocuklara nasıl yaklaştığına ilişkin örnekleri inceledik. Gayemiz din hakkında ne öğretileceğinden çok nasıl öğretileceğine ilişkin ailelere bakış açısı kazandırmaktır” ifadelerinde bulundu.