Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konferansta Sakaryalılara hitap ediyor

Demokratik çabalar sürmeli

Gerçekleştirilen konferansta demokratikleşmeyi ve özgürleşmeyi anlatan Gazeteci Yazar Gülay Göktürk, Türkiye’nin giderek özgürleştiğini ve demokratikleştiğini belirterek bu çabaların hızlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade etti. Gülay Göktürk, “Türkiye’de gerçekten önemli şeyler oluyor. Demokratikleşme adına önemli adımlar atılıyor. Bu çabalarda hızlı bir şekilde devam etmelidir. Zira değişen dünyada yerimizi almak istiyorsak, zenginleşmek istiyorsak, sözümüzün dikkate alınmasını istiyorsak demokratikleşme çalışmalarına destek olmalıyız” dedi.

 

Güncel gelişmelere de değinen Gülay Göktür, 10 yılda bir gelen darbeler döneminin artık kapandığını belirtti. Anayasa değişikliği paketi hakkında da açıklamalar yapan Göktürk, “Anayasa değişikliği tarihi bir adımdır. Türkiye’nin gerçekten yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bu paket ister çıksın ister çıkmasın, Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır. Her şeyden önce bilinçlenme süreci yaratacaktır. Ben şuna inanıyorum. Eğer yargıda bir reform yapılmazsa demokratik bir rejim ortaya çıkmaz” diye konuştu. Demokratikleşme çabalarının önünde duranları da eleştiren Gülay Göktürk, Türkiye’nin korkularından arınarak yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Nisan ayında da programlar var

Gazeteci Yazar Gülay Göktürk, programın sonunda konferansı takip edenlerin sorularını da cevapladı. Konferansın bitiminde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gülay Göktürk’e çiçek takdim ederek verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti. Kısa da bir konuşma yapan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz kültür etkinliklerimiz devam edecek. Nisan ayının programı üzerinde çalışmalarımız sürüyor. İnşallah Nisan ayının programını da yakında hemşerilerimizle paylaşacağız” dedi.