Deri Yaşlanması Konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi “Herkes için Sağlık” projesi kapsamında “Deri Yaşlanması ve Korunma Yöntemleri” konulu konferansını 25 Eylül Salı günü saat 14.00’da AKM’de gerçekleştirecek. Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Teoman Erdem katılacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, ‘Herkes İçin Sağlık’ projesi kapsamında “Deri yaşlanması ve Korunma Yöntemleri” konulu dördüncü konferansını 25 Eylül Salı günü saat 14.00’da AKM Tiyatro Salonu’nda düzenleyecek. Gerçekleştirilecek konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Teoman Erdem katılacak.

Birçok konu işlenecek
Deri yaşlanması, deride yapısal ve moleküler değişikliklerle birlikte gelişen fonksiyonel bozulma durumudur. Deri yaşlanması hem vücut içi hem de vücut dışı nedenlerle oluşur. Yaşlanan deride kırışıklıklar, kuruma, kabalaşma, pigmentasyon bozuklukları, damarlanmada artış ve esneklik kaybı oluşur. Deri yaşlanması ile birlikte deri kanserinin de gelişme riski artmaktadır. Konferansta deri yaşlanması ve önlenmesi hakkında Prof. Dr. M. Teoman Erdem tarafından; güneş ışınlarından korunmanın yanında, bundan başka tedavi amaçlı birçok farklı yaklaşım da anlatılacak.