Bu yıl ilk kez öğrencileriyle buluşacak olan SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya denince deniz akla gelmiyor. Oysa Sakarya’nın denize kıyısı olan 3 ilçesi var. Kıyılarında mavi bayrak dalgalanıyor. Türkiye’mizin nadir yerlerinden biri. İnşallah bu okul Sakarya’mızın bir deniz kenti olduğunu ön plana çıkaracaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bu yıl ilk kez öğrencileriyle buluşacak olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı. Kocaali’de eğitim sunacak yüksekokulun açılış törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kocaali Kaymakamı Doç. Dr. Emre Nebioğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Teknoloji ve Sanayi Eski Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, öğretim görevlileri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Denizcilik olmazsa olmaz
Okumanın, bilmenin, öğrenmenin ve kendini geliştirmenin dinimizin ve kültürümüzün temeli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “21.yüzyılda uzmanlaşmış eğitim önemli. Toplum ve sektörler kaynak yapan, birlikte olan bir üniversitenin Sakarya’mızda olması da büyük bir şans. Maksimum verimli üretim modellerini uygulamalı bilimlerle geliştiriyoruz. Bu tüm sektörler için geçerli. Uzmanlaşmış denizcilik çalışmaları bizim için çok önemli. Denizcilik olmazsa olmaz. Bizler bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bugün de burada aynı niyetle kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Burası bilim yuvası ve bir kılavuz. Bu rehberin ışığı altında şehrimize ve ülkemize çok değerli hizmetler vereceğine inanıyorum” dedi.

Denizlerden her ölçüde yararlanmalıyız
Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğunu ve Sakarya’nın denize sahili olan şehirlerden bir tanesi olduğunu hatırlatan Başkan Ekrem Yüce, “Gençlik yıllarımızda dünyada denizde en az kaza yapan ülkenin Türkiye olduğu söylenir ve bunun uluslararası gemimiz olmadığı için olduğuna yönelik bir şaka yapılırdı. Şimdi şükürler olsun denizlerde hız alıyoruz. Sakarya denince deniz akla gelmiyor. Oysa Sakarya’nın denize kıyısı olan 3 ilçesi var. Kıyılarında mavi bayrak dalgalanıyor. Türkiye’mizin nadir yerlerinden biri. İnşallah bu okul Sakarya’mızın bir deniz kenti olduğunu ön plana çıkaracaktır. Biliyorsunuz şimdi Karadeniz’de Kocaali sahiline çok yakın bir yerde Sakarya Enerji Havzası ismini verdiğimiz bir doğalgaz sahamız var.  Ülke olarak denizlerimizden her ölçüde yararlanmaya başladık. Bu faaliyetler giderek çoğalacak” dedi.