Kent Konseyi Genel Kurulu AKM Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.......

Demokrasi bir aksesuar değildir

Sedat Yüce’nin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bir konuşma yaptı. Demokrasi vurgusu yapan Başkan Toçoğlu, demokrasiden gerektiğinde vazgeçilemeyeceğini söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, “Malumunuz, demokrasi herkesin rahatlıkla dile getirdiği bir kelime, bir kavram olarak gündelik hayatımızda sıkça karşımıza çıkıyor. Ancak sıkça atıfta bulunduğumuz demokrasi kavramını, gerektiğinde rafa kaldırmaktan da imtina etmiyoruz. Maalesef üzülerek görüyoruz ki, kimi çevreler çeşitli bahanelerle demokrasiden uzaklaşabileceğimizden, demokrasinin bazı dönemlerde zarar getirebileceğinden, özgürlüklerin kısıtlanabileceğinden bahsediyorlar. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir. Biz hiçbir suretle demokrasiden vazgeçilemeyeceğine, demokrasinin rafa kaldırılamayacağına, özgürlüklerden taviz verilemeyeceğine inanıyoruz. Demokrasi bir aksesuar değildir. Demokrasi bir ruhtur, bir bakış açısıdır, dünyayı kavrama biçimidir” dedi.

 

Ortak aklın ortaya konulduğu platform

Kent Konseyi’nin önemine vurgu yapan Başkan Toçoğlu, “Kent Konseyi Yönetmeliği’nde de açıkça ortaya konulduğu gibi temel hedefimiz, hep birlikte kent yaşamında, kent vizyonunu ve hemşehrilik bilincini geliştirmek, kentin hak ve hukukunu korumak, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, saydamlık, hesap verebilirlik ile birlikte, her işimizde olduğu gibi katılımcı bir anlayışı hakim kılmak ve yerinden yönetim gibi ilkeleri hayata geçirmektir. Belediye olarak bizler Kent Konseyi’ni, kanuni bir zorunluluk olmanın ötesinde ortak aklın ortaya konulduğu demokratik bir platform olarak görüyoruz. Bu bağlamda; yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, toplumun her kesiminin sesine kulak verilerek görüşlerine başvurulması, yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığın, uzlaşma kültürünün, hemşehrilik hukukunun ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi, çok ortaklı yönetim anlayışının benimsenmesi, sürdürülebilir gelişimin sağlanarak kısa ve uzun vadede kente ilişkin temel stratejilerin ve faaliyet planlarının belirlenmesi, kentin tarihi ve kültürel kimliğinin korunması, kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımının sağlanması, kentin yaşam kalitesinin geliştirilmesi, sivil toplumun güçlendirilmesi, çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerinin arttırılması temel hedefimizdir” dedi.

 

Arif Aruca seçildi

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı’nın ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun seçimine geçildi. Yapılan oylama sonrasında Kent Konseyi Başkanlığı’na Arif Aruca seçildi. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na ise; Hasan Bektaş (İl Sağlık Müdürü), Metin Küçük (Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı), Hamza Al (Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi), Musa Adıyaman (Sakarya Baro Temsilcisi), Yıldız Bezek (SATSO Temsilcisi), Ali Bektaş (Minibüsçüler Odası Başkanı), Sevban Yıldırım (Eğitim Bir-Sen), Tarık Pekerken (Tozlu Vakfı), Şaban Koludra (Kızılay), Salih Yalçıntaş (Gazeteci), Erdal Erdem (Muhtarlar Derneği Başkanı) ve Oktay Albayrak (SESOB Genel Sekreteri) seçildi.

 

Çok çalışacağız

Toplantının sonunda Genel Kurul’a teşekkür konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Arif Aruca, Genel Kurul’un kendisine ve yürütme kuruluna gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. “Bundan sonra çok çalışacağız” diyen Arif Aruca, “Her şeyden önce bu önemli görevi bize teslim eden Genel Kurul’umuza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ben ve yürütme kurulu üyelerim çok çalışacağız. Herkesin kapısını çalacağız. Bu şehir hepimizin. Kimse kendisini rahatta görmesin. Güzel şehrimizi birlikte geliştireceğiz, birlikte kalkındıracağız” diye konuştu.

Gerçekleştirilen toplantıda, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğulları da bir konuşma yaparak, Kent Konseyi’ne herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Toplantı, istek ve temennilerin belirtilmesinin ardından sona erdi.