Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri, Serdivan ilçesinin merkezinden geçen Darboğaz Deresi’nin temizlenmesi ve ıslahı için çalışma başlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yerleşim bölgelerinden geçen derelerin ıslah çalışmalarını belirli aralıklarla sürdürüyor. SASKİ ekipleri son olarak, Serdivan ilçesinin merkezinden geçen ve sosyal donatı alanlarının ortasında yer alan Dar Boğaz Deresi’nin ıslahı ve temizliği için DSİ ile ortak olarak çalışmalara başladı. Sinek ve koku şikayetinin geldiği bölgede, derenin içinde bulunan otluk ve atıklar ekipler tarafından temizleniyor. Kemalpaşa Mahallesi’nde başlayan çalışma 2 kilometre uzaklıktaki 32 Evler Mahallesi’ne kadar devam edecek.

Deredeki ot ve atıklar temizleniyor
SASKİ’den yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizdeki tüm alanların temizliği ve bakımını düzenli olarak yapıyoruz. Bu kapsamda Serdivan ilçemizin merkezinden geçen Dar Boğaz Deresi’de ıslah çalışması başlattık. DSİ ile ortak yürütülen bu çalışma kapsamında dere içindeki ot, mil ve atıkların temizliği noktasında ekiplerimiz yoğun bir çaba sarf ediyor. Kemalpaşa Mahallesi’nde başlayan dere ıslahı çalışması, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki 32 Evler Mahallesi girişine kadar devam edecektir” denildi.