Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde Türkiye’nin son Başbakan’ı Binali Yıldırım ile bir araya geldi. Başkan Yüce, “Bizler AK Parti belediyeciliğine yakışır bir şekilde vatandaşımıza hizmet ederek sadece alt ve üstyapı çalışmalarıyla değil her alanda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle şehrimizde yaşayan tüm hemşerilerimize eşit oranda hizmet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında gittiği Ankara Kızılcahamam’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte son Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplantı öncesinde bir araya gelen heyet Sakarya’da hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden örnek projeler hakkında konuştu. Gerçekleştirilen çalışmalarla Sakarya’nın alt ve üst yapısında belediyecilik faaliyetlerini süratle yürüttüklerini belirten Başkan Yüce, aynı zamanda tarım, kültür, teknoloji, eğitim ve sanayi anlamında da örnek projelerle şehrin gelişim ivmesine hız kazandırdıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri hayatın her alanında
Görüşme esnasında Sakarya’nın her alanda gelişimi için gündüz gece sürdürdüğü çalışmalardan bahseden Başkan Yüce, “ Sakarya’da çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerle şehrin her alanda gelişimine katkıda bulunduk. Aynı zamanda projelerimizle Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olduk. Bizler AK Parti belediyeciliğine yakışır bir şekilde vatandaşımıza hizmet ederek sadece alt ve üstyapı çalışmalarıyla değil her alanda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle şehrimizde yaşayan, ticari faaliyetlerini sürdüren, tarım ve çiftçilikle uğraşan yani tüm hemşerilerimize eşit oranda hizmet ediyoruz. Böylelikle Sakarya’da yaşayan her bir ferdin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atıyoruz. Aynı zamanda spor faaliyetlerimizi de ihmal etmiyoruz. Türkiye’de ilk ve dünyada sayılı olan Dünya Bisiklet Şehri unvanını çalışmalarımız neticesinde şehrimize kazandırdık. Bu hafta ise spor şehri Sakarya’mızda Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Böylelikle şehrimizde sporun her alanına verdiğimiz değeri gözler önüne seriyoruz. Tüm bu spor faaliyetleri içerisinde şehrimizin takımı Sakaryaspor’umuzun başarısından bahsederek şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum” dedi.

“Milletimize hizmet için çalışıyoruz”
Doğaya, insana ve hayatı birlikte paylaştığımız her canlıya saygıyla yaklaşarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Başkan Yüce, “ Dünyada yaşanan doğa problemlerine hep birlikte şahit oluyoruz. Bizler yürüttüğümüz politikalar sayesinde göreve geldiğimiz günden itibaren her çalışmamızda doğayı düşünerek doğaya zarar vermeden çalışmalarımızı yürüttük. Bu konudaki çalışmalarımızın sonuçlarını da en güzel şekilde alıyoruz. Şehrimizin en önemli su kaynaklarından biri olan ve içmesuyu kaynağı olmasının yanı sıra şehrin turizmine de büyük katkı sağlayan gölümüzü koruyarak geleceğimize taşıyoruz. Dünyada su problemleri yaşanırken Sakarya Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü doğru çalışmalar neticesinde Sapanca Gölü su seviyesinde artış sağladı. Aynı zamanda Karaman GES projesi ile 32 milyon lira yatırımla 55.000,00 m²’lik alanda, kurulu gücü 5 MW olan 14 bin adet güneş paneli ile yıllık 8 GWh elektrik üreteceğiz. Böylece yıllık 4 bin hanenin elektrik tüketimine eş değer enerjiyi üretmiş olacağız. Sakarya için yürüttüğümüz çalışmalar ile bugüne kadar bir çok alanda toplam maliyeti 2.3 milyar TL’lik yatırımı şehrimize kazandırdık. Bizler kendini milletine hizmete adamış Cumhurbaşkanımızın önderliğinde vatandaşımızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yaparak ülkemize hizmet için çalışıyoruz. Rabbim çalışmalarımız esnasında karşımıza çıkan zorlukları kolaylaştırsın” diyerek açıklamalarını tamamladı.