Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Birimi SAÜ ve SUBÜ’yü kazanarak şehre gelen öğrencileri yalnız bırakmadı. Terminalde kurulan bilgilendirme standında öğrencilere şehrin tanıtımı yapılırken oryantasyon eğitimi alan yaklaşık 15 bin öğrenciye ise Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Birimi Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni kazanarak şehre gelen öğrencileri yalnız bırakmadı. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde öğrencileri karşılayan Çözüm Masası Birimi Sakarya Üniversitesi’nde bir araya geldiği öğrencilere şehri tanıtıcı kitapçıklar dağıtırken 1 hafta boyunca süren oryantasyon eğitimlerinde ise yaklaşık 15 bin öğrenciye şehirle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Öğrenciler terminalde karşılandı
Çözüm Masası’ndan yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Birimi olarak Sakarya Üniversitesi’ni ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni kazanarak şehrimize gelen öğrencileri her sene olduğu gibi bu sene de yalnız bırakmadık. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde açtığımız stantla hem şehre gelen öğrencilerimize hoş geldiniz dedik hem de öğrenci dostu şehrimiz hakkında bilgi sahibi olmaları için şehir tanıtıcı kitapçıklarımızı paylaştık.  Kurulan bilgilendirme platformumuz öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. İlk kez geldikleri toprağın ve yeşilin şehri Sakarya’da bilgilendirme stantlarının açılmış olması öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanırken bizleri de mutlu etti” denildi.

15 bin öğrenciye hizmetler tanıtıldı
Açıklamanın devamında, “Akademik dönemin başlamasıyla birlikte Sakarya Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldik. Hazırlanan şehir tanıtım kitapçıklarını hediye ettiğimiz öğrencilere şehirdeki sosyal donatı alanlarından; eğitim, kültür ve sanat merkezlerine kadar birçok önemli nokta, SASKİ’nin şehir genelinde yürüttüğü çalışmalar, SAKUS ve 7/24 hizmet sunan Alo 153 Çözüm Masası ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Sakarya Üniversitesi’ni kazanarak eğitimlerine başlayan yaklaşık 15 bin öğrencinin ilk hafta aldığı oryantasyon eğitimlerine katılarak şehrimizdeki doğal güzellikleri, kültür-sanat faaliyetlerini, istihdam ve iş olanakları gibi birçok önemli hizmetleri tanıttık. Bu kapsamda bizlere yardımcı olan Sakarya Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Şehrimizde karşılaşacakları her türlü durumda 7/24 bize ulaşabileceklerini ‘Alo 153’ Çözüm Masası hattımız olduğunu hatırlatarak yeni gelen öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dileriz. Önümüzdeki süreçte de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geleceğiz” ifadelerine yer verildi.