Çark Deresi Kenarı Hayat Buluyor

Yeni nesli geleceğe hazırlayan projeler
Törende açılış konuşmasını yapan Tenis İl Temsilcisi Akademi Spor Tesisleri Direktörü Erhan Baylan, Sakarya’ya modern spor tesisinin kazandırılmasından duyduğu mutluluğu belirterek, “Amacımız yarının gençlerinin sağlıklı, özgüveni tam, sosyal yönden donanımlı bireyler olmasını sağlamak, halkımızın futbol, tenis, yüzme ve basketbol branşlarında günün stresini kolayca atabilecekleri spor alanları oluşturmaktı. Spor tesislerinin bu alanda yapılabilmesi için bize her türlü yardımda bulunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Zeki Toçoğlu’na ve mesai arkadaşlarına, öncelikle bir vatandaş olarak ve bir spor eğitmeni olarak sonsuz şükranlarımı sunuyor, tesisimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Sakarya’ya büyük değer katacak
Erhan Baylan’dan sonra bir konuşma gerçekleştiren Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Salih Koşu ise “Günümüz dünyasında spor, spor tesisleri ve rekreasyon alanları gittikçe daha fazla önem kazanmıştır, daha önemli hale gelmiştir. Bu yatırımlar Sakarya’mıza çok büyük değerler katacaktır, buna yürekten inanıyorum. Bu vesileyle sporun ve sporcunun her zaman yanında olan ve her zaman bizlere desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum ve yapılan yatırımların Sakarya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

1 ve 2. etap tamam, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu geliyor
Sakarya’ya güzel eserlerin kazandırıldığı bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Açılışlar, temel atmalar, şehrimize yeni bir eser kazandırdığımız zamanlar bizim en mutlu ve en huzurlu olduğumuz günlerdir. Bu vesileyle bu tür yatırımların şehrimize kazandırılması noktasında emeği geçen arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. “Çark Deresi Kenarı Hayat Buluyor” sloganı ile çıktığımız yolda Yazlık Kavşağı’ndan başlayarak Yenikent’e kadar uzanan hat üzerinde yürüttüğümüz çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Çark Deresi Kenarı’nda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 1. etabı tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Bugün 2. etapta yapılan Spor Tesislerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Spor Tesislerimizle yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığımız biri açık biri kapalı iki adet halı saha, altı adet tenis kortu bulunuyor. Ayrıca yüklenici firma kısa süre içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu inşaatına da başlayacak inşallah. Yapımı tamamlanan ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Spor Tesislerimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Spor’a büyük yatırımlar
Temeli atılacak 3. etap çalışmaları ve sportif anlamda Sakarya’ya yapılan yatırımları değerlendiren Başkan Zeki Toçoğlu, “46 bin metrekarelik alanda yapacağımız çalışmalar kapsamında yürüyüş yolları, çocuk oyun ve fitness alanları, basketbol sahaları, piknik alanları ve bir havuz yer alacak. Hamdolsun şehrimizde son zamanlarda birçok alanda olduğu gibi sportif anlamda da ciddi bir gelişme kaydediliyor. Sakarya’ya yeni bir stadyum kazandırma konusunda yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Serdivan ilçemizde yapımı devam eden 5 bin kişilik Kapalı Spor Salonu büyük bir eksikliğimizi gidermiş olacak. Erenler ve Arifiye’de yapılan sentetik sahalarımız tamamlandı. Her alanda olduğu gibi sportif alanda da ilçe belediyelerimizle birbirinden güzel hizmetleri Sakarya’mıza kazandırmak için koordineli çalışmalarımız devam ediyor.  Adapazarı Belediyemizin Maltepe’de yapmış olduğu ve Karaman’da çok yakında hizmete alacağımız spor tesisleri bunun en güzel örnekleridir. Öte yandan yüzme havuzumuz hemşerilerimizin hizmetine sunuldu ve ilgiyle karşılandı” şeklinde konuştu.

 

Aquapark ve modern köprüler
Konuşmasının son bölümünde temeli atılacak olan Aquapark ve 2 adet led aydınlatmalı yaya köprüsü hakkında bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “4. etap kapsamında çağdaş standartlara uygun bir şekilde yapılan Aquapark, özellikle yaz aylarında çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm halkımızın boş vakit geçirebileceği güzel bir mekan olacak. Çalışmayı yürüten yüklenici firmadan Aquapark’ı yeni sezona yetiştirmesini ve bu güzel yatırımı halkımızın hizmetine en kısa sürede sunmasını da bekliyoruz. Temelini atacağımız bölge insanının büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan diğer bir çalışma ise led aydınlatmalı 2 yaya köprüsü. Yazlık Bölgesi ile rekreasyon alanı arasında iki adet modern köprüyü Sakarya’mıza kazandırıyoruz. 22 m uzunluğunda 3 m genişliğinde olan köprüleri led ışıklarla aydınlatarak Çark Deresi’nin iki yanını da bütünleştirmiş olacağız. Bütün bu yatırımlarımız şehrimizin geleceği olarak görülen Yenikentimiz ile şehir merkezimizi entegre etme çalışmalarımızın bir parçası olarak hayata geçiyor. İnşallah yaptığımız yatırımlarla bütün eksiklikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak halkımızın memnuniyetini de en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Hizmetlerimizin hayırlı uğurlu olmasını ve yeni projelerde açılışlarda yeniden bir araya gelmeyi temenni ederek sözlerime son veriyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.  

Başkan Zeki Toçoğlu’nun konuşmasından sonra başkan ve beraberindeki protokol, yapılacak çalışmaların temelini attı, spor tesislerinin açılışını gerçekleştirdi ve tesislerde incelemelerde bulundu.  Daha sonra Başkan Zeki Toçoğlu ziyaretçilerin huzurunda tenis oynadı. Açılış ve temel atma töreni, açılışı yapılan spor tesislerinde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.