Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bisiklet Takımı, Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attı. Gençler kategorisinde yarışan Deniz Deniz, 2017 yılı Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonu olurken; Dağ Bisikleti Eleminatör Türkiye Şampiyonası Büyük Erkekler kategorisinde ise Zeki Kaygısız şampiyonluğu elde etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bisiklet Takımı, Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attı. 22-23 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Arnavutköy’de düzenlenen şampiyonada gençler kategorisinde yarışan Deniz Deniz, 7 tur süren zorlu mücadelenin 2. turunda tüm rakiplerini geride bırakarak rakiplerine fark açtı ve kalan turları tek başına tamamlayarak 2017 yılı Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonu oldu. Ödül töreninde Türkiye Şampiyonu formasını giyen Deniz, 2018 yılı Ağustos ayına kadar bu forma ile yarışmaya hak kazandı.

Türkiye Şampiyonluğu
Dağ Bisikleti Eleminatör Türkiye Şampiyonası Büyük Erkekler kategorisinde Zeki Kaygısız, zorlu rakiplerinin arasında grup müsabakaları, çeyrek final ve yarı final müsabakalarını geçerek finale kalmayı başardı. Finalde de çok iyi performans göstererek 2017 yılı Eleminatör Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca U23 Kategorisi olimpik disiplinde başarılı performansını göstermeye devam eden Kaygısız, 2 gün üst üste yarışmasına rağmen burada da Türkiye 2.’liği ünvanını almayı başardı.

Sporcular Milli Takım’da
Büyükşehir Bisiklet Takımı sporcuları, Türkiye Şampiyonası’nın ardından İstanbul'da Milli Takım kampına katıldı. Genç bisikletçiler, 29-30 Temmuz tarihlerinde İtalya'da yapılacak olan Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışacak. Sporcuları elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayan Gençlik ve Spor  Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, antrenör Aziz Sırnaç’ı da tebrik etti. Erdem, “Sporcularımız Türkiye Şampiyonası’nda müthiş bir iş çıkardılar. Şimdi Milli Takımımız adına yarışacaklar. Sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.