Büyükşehir Tıp Merkezi’nde 2014 yılı içerisinde gerçekleşen faaliyetler ile ilgili bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sarı, “Sağlığınız Büyükşehir’e emanet diyerek, Tıp Merkezimizde vatandaş odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezimizde 2014 Ocak Ayı’ndan bugüne kadar 103 bin 874 vatandaşımız muayene edildi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, Sakaryalılara kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Teknik donanımı, uzman hekim kadrosu ve kalifiye elemanları ile her geçen gün daha fazla vatandaşa hizmet ulaştıran Tıp Merkezi’nde, 2014 Yılı ‘Yıllık Faaliyet Raporu’ açıklandı. Rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, “Sağlığınız Büyükşehir’e emanet diyerek, Tıp Merkezimizde vatandaş odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezimizde 2014 Ocak Ayı’ndan bugüne kadar 103 bin 874 vatandaşımız muayene edildi” diye konuştu.

6 Branşta Hizmet
Büyükşehir Tıp Merkezi’nde hasta memnuniyetinin en üst seviyede tutulduğuna da dikkat çeken Sarı, “Geride bıraktığımız yıl içerisinde 7 bin 914 hastamızın pansuman ve enjeksiyon muayenelerini gerçekleştirdik. Hizmet sunduğumuz 6 branşta çok sayıda hemşerimize ulaştık. 2014 Ocak Ayı’ndan bugüne 9 bin 755 hastanın röntgen filmi çekildi. Ayrıca bin 235 hastamızın elektro kalp grafiği ve bin 786 hastamızın da ultrason çekimi yapıldı” dedi.

Herkes İçin Sağlık
Uzm. Dr. Sarı açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Tıp Merkezimizde 2014 yılında 154 bin 727 adet biyokimya, mikrobiyoloji, hemotoloji ve idrar tahlillerini başarıyla gerçekleştirdik. 576 hastamızı şehir içi ve şehir dışı çeşitli hastanelere naklilerini gerçekleştirdik. Tüm bu hizmetlerimizin yanı sıra Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sakarya Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz ‘Herkes İçin Sağlık’ projesi kapsamında 6 konferans gerçekleştirdik. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında da okul öncesi 608 öğrencimizin diş taramalarını yaptık."