Büyükşehir'e Çevre Oskarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “En Temiz Kent” çevre yarışmasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi “En Temiz Kent” ödülüne layık görülerek “Çevre Beratı” ile onurlandırıldı. İstanbul “Four Seasons Hotel”de düzenlenen ödül törenine valiler, belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyeleri Kategorisinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çevresel yatırımları ile ve şehirleşmede sürdürülebilir ilkeleri ön planda tutarak çevresel yatırımlara yön vermesiyle bu yılki çevre oskarına layık görüldüğü ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelini de sahneye davet ederek Çevre Beratı ödülünü Denizli Valisi Abdülkadir Demir’den aldı. Başkan Toçoğlu, “Bu ödül tüm Sakaryalıların. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çevresel değerleri ön planda tutarak yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Geleceğin vizyon şehri Sakarya
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, Bursa ve Sakarya Büyükşehir Belediyelerinin geleceğin vizyon illeri arasında olduğu ve kalkınmada çevresel değerleri ön planda tutarak geleceğe yön verdiğinin altını çizdi.  Bakanlık, kazanan iller arasında herhangi bir sıralamaya gerek görmediklerini, her üç ilin de bu başarıyı yaptıkları çalışmalarla hak ettiğini vurguladı.