Büyükşehir'den Yazlık'a Dev Yatırım

Büyükşehir her zaman yanımızda
Rüstem Keleş’ten sonra konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, desteklerinden dolayı Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Yusuf Alemdar, “Bugün bizim için mutlu bir gün. Yazlık’ın için büyük önem arz eden çalışmanın temelini atıyoruz. Altyapı çalışmaları gerçekten zor çalışmalardır. Çok büyük maliyetleri vardır. O yüzden bizim her zaman yanımızda olan SASKİ Genel Müdürlüğü’müze ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bizler seçimlerden önce verdiğimiz sözlerine yerine getirmemin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

13 milyon TL’lik yatırım
Daha sonra kürsüye gelen Başkan Zeki Toçoğlu ise, önemli mesajlar verdi. İlk olarak gerçekleştirilecek çalışma hakkında bilgi veren Zeki Toçoğlu, “2011 defterini kapatmaya hazırlandığımız bugünlerde Sakarya’yı, önümüzdeki 10 yılda yaşanacak değişime hazırlıyoruz. Bugün burada başlattığımız proje de, Sakarya’nın geleceği açısından çok önemlidir. Son birkaç yıldır oldukça değer kazanan Yazlık bölgemizde yapacağımız alt yapı çalışmalarıyla, bu bölgedeki gelişimi hızlandırmayı hedefliyoruz. Köprübaşı, Orta ve Vatan mahallelerinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, bu mahallelerimizdeki atıksuları kanalizasyon hatlarıyla toplanacak ve yapılacak terfi merkezi vasıtasıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Yazlık’ın alt yapısı için büyük bir proje olarak gördüğümüz bu çalışmanın maliyeti yaklaşık 13 milyon TL olacak. 42 kilometreye yakın kanalizasyon hattı döşeyeceğiz” dedi.  

Halkımızın yaşam kalitesini yükseltiyoruz
Halen devam eden projelerden de bahseden Zeki Toçoğlu, “Biliyorsunuz, göreve gelmemizin üzerinden iki buçuk yıl geçti. Bu süre zarfında, popülizme kaçmadan, ‘bizden sonrası tufan’ demeden size layık olmaya, size en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık; İmkanlarımız ve kaynaklarımız ölçüsünde birçok yeni projeyi hayata geçirdik. Göreve gelir gelmez, ilk önce halkımızın su sorununu kalıcı olarak çözmeye çalıştık. Üçüncü isale hattını devreye aldık. Halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için, yeraltına kilometrelerce kanalizasyon, içmesuyu, yağmursuyu hattı döşedik. Arifiye kolektör hattını bitirdik. Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizin atık su sorununu çözüme kavuşturduk. Kaynarca ilçemizin su sorununu çözmek için önemli adım attık. 5 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Suyumuzun kalitesini artırmak için dünya standartlarının üstünde 5 adet yeni arıtma tesisi kuruyoruz. Ayrıca biliyorsunuz Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz; kendi barajını yapıp kendi elektriğini üreten ilk belediye biz olacağız. Sakarya Nehri üzerindeki barajımız hızla ilerliyor. Yakında Akçay Barajı için de ihaleye çıkıyoruz. Biliyorsunuz, coğrafi konumumuzdan dolayı, SASKİ, çok fazla elektrik tüketiyor. Bu barajlar devreye girdiğinde elektrik giderlerimizde önemli düşüşler olacak ve elde ettiğimiz tasarrufla size daha fazla hizmet etme ikanı bulacağız” diye konuştu.

 

Halk efendi, biz hizmetkarız
Başkan Zeki Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki buçuk yıl önce bizler sizin karşınıza geldik ve sizlerin oyuna talip olduk. ‘Bize destek olun’ dedik ve sizlere bazı sözler verdik. Artık dünya-alem öğrendi ki, Zeki Toçoğlu olmayacak işe olur demez; söz verdiyse de muhakkak, ama muhakkak yapar. Söz verdiğimiz gibi, size karşı hep şeffaf olduk, dürüst olduk. Sizi hiç, ama hiç aldatmadık; hep doğruları söyledik. Yöneticiliği bir emanet bildik ve söz verdiğimiz gibi, emanete ihanet etmedik; sizlerin vergilerini kuruşuna kadar doğru harcamaya çalıştık. Halkımızı efendi, kendimizi hizmetkar bildik ve size ibadet aşkıyla hizmet etmeye çalıştık. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hep şeffaf olacağız. Size ve Allaha hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin içinde olmayacağız. Birileri bu tarz bir siyasete alışık olmayabilir. Bu yeni tarz siyasete alışık olmayanlar bizi asla başkalarıyla karıştırmasın. 

Günü kurtarma peşinde değiliz
“Biz siyasete, belediyeciliğe yeni bir tarz getiriyoruz. Biz, siyaseti, laf ebeliği, göz boyama sanatı olarak değil, sorun çözme sanatı olarak görüyoruz. Biz, yöneticiliği sorunları geleceğe erteleme, hasıraltına süpürme becerisi olarak görmüyoruz. Biz, günü kurtarma peşinde de değiliz. Biz Sakarya’nın sorunlarına kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu kadim halk daha iyisine layıktır anlayışı doğrultusunda ortaya koyduğumuz projelerle, halkımızın hayatını kolaylaştırmaya, yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Onlara tavsiyem, zamanın ruhunu yakalamaya çalışsınlar; halkımızın iradesi ve isteği doğrultusunda yürüttüğümüz bu duru siyasete, doğru yönetim tarzına ve kullandığımız yeni dile onlar da alışsınlar. Belki duyarlar ya da öğrenirler diye söylüyorum. Biz, çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Biz, her alanda sürdürülebilirlikten yanayız. Biz, dezavantajlı grupları önceleyen projelere ağrılık veriyoruz.

 

Yarınlar bugünden iyi olacak
“Biz, kamu kaynaklarını etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Biz, açıklığa, şeffaflığa, katılıma, istişareye, ortak akla ve hesap verebilirliliğe dayalı bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Onlar istese de istemese de, ilkelerimizden asla taviz vermeden; adaletten şaşmadan, yolumuza devam ediyoruz. En önemlisi de bu halkı başımızın tacı görüyoruz. Bu konularda tescilliyiz ve markayız. Bizim bu duruşumuz ve bu çalışma tarzımız, yıllardır bu şehirde köşe başlarını tutmuş; bu şehre tek bir çivi dahi çakmamış; hep statükodan yana tavır almış kişileri rahatsız ediyor olabilir. Ama olsun; Onlar konuşacak, biz ise halkın iradesi doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz; halkımıza ibadet aşkıyla gece gündüz hizmete devam edeceğiz. Bizim şuna inanıyoruz ki; Köprübaşı Mahallesinin, Orta Mahallenin, Vatan Mahallesinin, Serdivan’ın ve Sakarya’nın bugünü dünden, yarını da bugünden daha iyi olacak. Biz, Dünyada ve Türkiye’de yaşanan değişime şehrimiz nasıl ayak uydurur bunun çabasını veriyoruz. Düne kadar sokakları çöp dağına döndüren; emekçiyiz deyip işçi ve memurun maaşını veremeyen zihniyet şunu bilmelidir ki, bu millet geriye gitmez, size bir daha ülkeyi ve belediyeleri emanet etmez. Bu millet çok iyi bilir ki, bunlar değil ki, baraj yapmak, barajın kapağını bile yapamaz”.