Büyükşehir Belediyesi, ekosistemi ve canlı hayatı tehdit eden tıbbi atıkların bertarafı için önemli bir proje hazırladı. Hazırlanan protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve Sakarya Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar tarafından imzaladı. Yüce, “Dört bir yanı cennet olan şehri muhafaza edip, insan sağlığını korumak önceliğimiz. Büyükşehir olarak tıbbi atıkları özel ekipmanlarımızla toplayıp bertaraf ederek önemli bir tehdidi oradan kaldıracağız."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekosistemi ve canlı hayatını tehdit eden tıbbi atıkların yok edilmesiyle ilgili çok önemli bir proje başlattı. Hazırlanan proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sakarya Eczacılar Odası arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret eden Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve Sakarya Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar tıbbi atıkların ekosistem, canlı popülasyonu ve doğaya verdiği zararı konuştu.

“Cennet şehrin muhafazası ve insan sağlığı önceliğimiz”
Başkan Yüce, Öğütlü ve Yontar hazırlanan protokolü imzaladı. Bu çalışmanın doğanın dengesini korumak ve ciddi zararları olan ‘kimyasal’ tehlikesinden koruyacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryamızın dört bir yanı cennet. Yeşilin her tonunu barındıran, her türlü doğal güzelliği kalbinde saklayan güzel Sakaryamız bize Allah’ın emanetidir. Elhamdülillah, biz de bu emaneti korumak için gayretle çalışıyoruz. Büyükşehir olarak, şehri tıbbi ve kimyasal atıklardan korumak için yeni bir proje hazırladık. Vatandaşlarımızın evlerinde kalan ve tüm sağlık merkezlerindeki tarihi geçen ilaçları, yerleştireceğimiz özel ekipmanla toplayacağız. Kuracağımız özel ekipler, bu kimyasal atıkları için hassas bir çalışmayla bertaraf edecek. Bu sayede doğamızın dengesini koruyarak, cennet şehrimizi kimyasal riskinden koruyacağız. Güzelliklerimizi muhafaza edip, insan sağlığını korumak önceliğimiz. Hayırlı olsun” dedi.

Atık ilaçlar kanalizasyon ve arıtmaya karışmayacak
Proje kapsamında, tüm sağlık merkezlerinde ilgili görevlendirme yapılacak. Sağlık görevlileri, vatandaştan gelen ve merkezlerde kalan tarihi geçmiş ilaçları diğer atıklarla karıştırmadan toplayacak. Büyükşehir’in yerleştireceği ekipmanda toplanacak bu ilaçlar, belediye tarafından bertaraf edilecek. Bu tür atık ilaçlar, toksik özellik gösterdiği için ekosistem ve doğadaki canlıların hayatı için büyük risk oluşturuyor. Proje kapsamında bu atıklar, risk olarak görülen şehir kanalizasyonu ile arıtma sistemlerine karışmadan yok edilecek.