Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının en feyizli ve manevi günü olan Kadir Gecesi’nde (27 Nisan Çarşamba) Kent Park’ta (Aziz Duran Parkı) halk iftarı veriyor. Kurulan sofralarda binlerce kişinin bir arada oruç açıp dualar edecek ve kurulan sahnede ilahiler söylenecek. Başkan Yüce, “Ramazan’ın anlamı olan birlik ve beraberliği pekiştireceğimiz iftarımızda sizleri de soframızın bir köşesinde görmek istiyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyalleşeceği, birlik ve beraberliğin ön planda olduğu hizmetlerine ara vermiyor. Ramazan ayına özel yardım faaliyetleri, Aşevi iftar programları, sosyal yardım çalışmalarına hız kazandıran Büyükşehir Belediyesi bu kez halk iftarı düzenliyor. Mübarek ayın en özel ve maneviyat dolu günü olan Kadir Gecesi’ne isabet eden 27 Nisan Çarşamba günü Kent Park’ta (Aziz Duran Parkı) iftar sofraları kuruluyor. Binlerce kişinin dua edip oruç açacağı iftar programında ayrıca ilahilerin ve etkinliklerin gerçekleştirileceği bir organizasyon yer alacak. Konuşmacılar, misafirlere Ramazan’ın ve Kadir Gecesi’nin önemini anlatacak, sanatçılar sahne alacak. Büyükşehir Belediyesi, sayı sınırının olmayacağı dev iftar programına tüm Sakarya’yı davet ediyor.

“Siz de soframızın bir köşesinde olun”

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak yaşamın bu kavramlar sayesinde güzel olduğunu anlatan Başkan Yüce, “Güzel Sakarya’mızda hep bir arada nice Ramazan’lar geçirmek umuduyla, çok kıymetli günler geçiriyoruz. Büyükşehir’imizin gayretiyle hep bir arada olmaya, yardımlaşmaya, dayanışmaya özen gösteriyoruz. Çünkü hayat ‘ben’ kavramından ibaret değil. Kardeşin, annen, ailen, dostlarının yüzünde bir tebessüm oluşturabiliyorsan işte onun ismi hayattır. Biz de bu düşünceyle ortak aklın önemini biliyoruz, birlikle gelecek kuvvetin de bilincindeyiz. Aşevimizde yemeklerimiz her gün pişiyor, kampüste 1000 kişilik iftar çadırımızda oruçlar açılıyor, yardım faaliyetlerimize hiç ara vermedik. Bu kez Aziz Duran Parkımızda binlerce kişiye ulaşmak için gerçekleştireceğimiz halk iftarında buluşacağız. Ramazan’ın anlamı pekiştireceğimiz iftarımızda sizleri de soframızın bir köşesinde görmek istiyoruz” dedi.