Büyükşehir'den İlk Yardım EğitimiBüyükşehir'den İlk Yardım EğitimiBüyükş

İlk yardımın önemi
İlkyardım kursları ile ilgili bilgi veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sağlıklı bir toplum istiyorsak toplumu oluşturan bireylere nasıl sağlıklı olunacağı hakkında bilgiler vermeliyiz ve bu bilgileri gerçek hayatta kullanmalarını sağlamalıyız. Bunu da sağlık eğitimleriyle yapabiliriz. Hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik olan temel ilk yardım eğitimi kurslarının geniş kitleler tarafından bilinmesi gerekiyor. Özellikle ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazalar sıklıkla meydana geldiğinden ilk yardım eğitimi daha çok önem kazanıyor. Kurslarımızda ilk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk yardım yapanların bilinçsiz uygulamalarının sona erdirmeyi amaçlıyoruz. Eğitimlerimiz ilçe ve beldelerde devam edecek” diye konuştu.

4 Haziran Kocaali
Büyükşehir Belediyesi İlk Yardım Eğitimi 4 Haziran Salı günü Kocaali ilçesinde devam edecek. Kurs sonunda katılımcılara katılım belgesi, ilk yardım kitabı ve çantası teslim edilecek.