Büyükşehir Belediyesi Mart Meclis Toplantısı’nda 7 ilave ile birlikte toplam 44 madde karara bağlandı. Değerlendirmelerini paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Yeni dönemde şehrimizde gerçekleştireceğimiz 30 milyonluk asfalt çalışmaları için meclisimizden yetki aldık. İnşallah planlamalarımız dahilinde sorumluluğumuzda olan yolları ve caddeleri yenileyeceğiz. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Yüce, toplu taşıma filosuna 20 yeni aracı daha dahil edeceklerini müjdeledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 7 ilave ile 44 gündem maddesinin karara bağlandığı toplantıya Meclis Başkanvekili Fevzi Kılıç başkanlık yaparken; Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde hayata geçireceği muhtelif yatırımlar için Başkan Ekrem Yüce’ye ve encümen üyelerine yetki verildi.

Mart meclisi hayırlı olsun
Meclis toplantısının hayırlı olmasını dileyen, katkı sağlayan tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, şu değerlendirmeleri paylaştı: “Büyükşehir Belediyemizin Mart Meclis Toplantısı’nda alınan tüm kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün şehrimizi yakından ilgilendiren çok önemli kararlar alındı. Tüm meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah meclisten aldığımız yetki ile birlikte çalışmalarımızı hızlandıracak, hizmetlerimizi tek tek hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Asfalt çalışmalarına 30 milyon
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde şehrin tamamını kucaklayan bir anlayışla asfalt ve cadde yenileme çalışmalarını sürdüreceğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Çok şükür asfalt noktasında geçtiğimiz yıl çok ciddi rakamlara ulaştık. Yeni dönem planlamalarımızı ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu yıl inşallah 30 milyonluk asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. İller Bankasına yapacağımız başvuru için meclisimizden yetki aldık. İnşallah caddeleri yenilenen, grup yollarında daha da konforlu ulaşımları olan bir şehir için çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Toplu taşıma filosuna 20 yeni araç
Alınan meclis kararının ardından toplu taşıma filosuna da yeni araçlar ekleyeceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Toplu taşımada maksimum memnuniyeti sağlamak, güvenli ve konforlu ulaşımlar ile hemşehrilerimize hizmet sunmak en büyük hedefimiz. Bu anlamda her geçen gün toplu taşıma filomuzu genişletiyoruz. Mart meclis toplantımızda da kararı alındı; inşallah 20 yeni aracı daha filomuza dahil edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Yüce, ayrıca Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesine de yeni araçların dahil edilmesi noktasında meclisten yetki aldıklarını bildirdi.

Gündem Maddeleri
1. maddeden 14. maddeye kadar İmar ve Bayındırlık komisyonundan geldiği şekilde kabulü oy birliği ile sağlandı. 15. maddenin komisyona geri iadesi oy birliği ile kabul edilirken; 16. madde Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekilde oy çokluğu ile 17. madde ise oy birliği ile kabul edilmiştir. 18. maddeden 27. maddeye kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. 28, 29, 31, 37, 43 ve 44. maddeler oy birliğiyle; 32, 33, 34, 35, 36, 38, 39, 40, 41 ve 42. madde oy çokluğuyla kabul edildi.