Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 2020 yılında özverili çalışmalarını sürdürdü. Salgınla mücadele kapsamında çıkartılan genelgeler kapsamında 2 bin 760 işletme ve 4 bin 120 toplu taşıma aracında maske ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı vatandaşların güvenliği, huzuru ve kamu düzeni için 2020 yılında özverili çalışmalarını sürdürdü. Koronavirüs salgınına karşı halk sağlığını korumayı ön planda tutan Zabıta ekipleri salgınla mücadeleye yönelik çıkartılan genelgeler kapsamında 2 bin 760 adet işletmeyi denetledi.

Koronavirüs denetimleri
Zabıta Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve kamu düzeni için özverili çalışmalarımıza 2020 yılında devam ettik. Salgınla mücadele yönelik çıkartılan genelgeler kapsamında 2 bin 760 adet işletme ile 4 bin 120 toplu taşıma aracında maske ve hijyen denetimleri gerçekleştirdik. Değişik zaman dilimlerinde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske dağıtımı yapan Zabıta ekiplerimiz, vatandaşlarımızın dini ve vicdani duygularını sömürerek dilencilik yapan şahıslara yönelik denetimlerde 225 adet dilenciye müdahale etti. Alo 153 hattına gelen bin 52 adet şikayeti değerlendiren ekiplerimiz saha kontrollerini yaparak ilgili şikayetleri çözüme ulaştırdı” denildi.

Çevre kirliliğinin önüne geçildi
Açıklamanın devamında, “Ekiplerimiz ayrıca çevre kirliliğinin ve vergi kaybının önlenmesi amacı ile gerçek veya tüzel kişiler tarafından dağıtımı yapılan el ilanları ile broşürlerin takibini yapılarak İlan Reklam Birimimizde mühürlenmek sureti ile kontrol altına aldı. 7/24 esasına dayalı olarak çalışmalarını gece gündüz demeden devam ettiren Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve sağlığını korumak amacıyla özverili çalışmalarını artırarak devam ettirecektir” ifadelerine yer verildi.