Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 200 bin tonla rekor seviyelere ulaştığı asfalta sezonunu yeniden açtı. Araçlar kontak açtı ve yılsonuna kadar 400 bin ton hedefiyle çalışmalar başladı. Başkan Yüce, “Sakarya’da ulaşmadığımız, dokunmadığımız tek bir yer kalmayacak inşallah. Yeni rekorlar için bismillah diyerek araçlarımızı çalıştırdık, rabbim hizmetlerimizi daha iyi noktaya taşımayı nasip etsin, hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunu açtı. 2 buçuk yılda 370 milyon TL bütçeyle 1 milyon 200 bin ton asfalt serimi yaparak rekor seviyelere ulaşan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (Yol-Bak) ekipleri yeniden kontak çalıştırdı. Baharla birlikte faaliyetlerine başlayan Yol-Bak, ilk iş olarak Geyve’nin ulaşımını sağlayan ana arter ulaşım ağlarını yeniliyor. İlçe merkezinden kırsal bölgelere uzanan caddeler baştan aşağı onarılıyor ve asfaltlanıyor. Bu esnada SASKİ ekiplerince ihtiyaç olan noktalarda altyapı yenilemesi yapılıyor ve daha sonra üstyapı işlemlerine geçiliyor.

 

2022 yılı için hedef: 400 bin ton asfalt

İlk etapta bölgedeki İstanbul, Rauf Denktaş, Enver Paşa, Eşme, Umurbey, Değirmen, Ankara, Konyalı Alibey, Cumhuriyet ve Beyazıt Caddelerinde yenileme işlemi yapılacak. Büyükşehir, önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmaları kent merkezi ve tüm ilçeleri kapsayacak şekilde genişletilecek. Adapazarı kent merkezi ve 16 ilçede asfalt ve onarım ihtiyacı olan tüm bölgelere gerekli dokunuşlar yapılacak. Başkan Ekrem Yüce, 2022 yılı için asfalt hedefinin 400 bin ton olduğunu açıkladı. Şehrin tamamında dokunmadıkları hiçbir bölge kalmayıncaya kadar gündüz-gece çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Yüce, önümüzdeki dönemde yeni rekorlara imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Gündüz-gece demeden çalıştık

Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızın her köşesine, her noktasına hizmet için çıktığımız bu yolda yeni bir sürece giriyoruz. 16 ilçemizde ve kent merkezimizde 3 yıllık süreçte gerçekleştirdiğimiz yol bakım ve onarım çalışmalarıyla bildiğiniz üzere rekor seviyelere ulaşmıştık. 3 yılda 370 milyon TL’ye yakın bir bütçeyle 1 milyon 200 bin ton asfalt serimi yaptık. Bu gerçekten çok ciddi bir rakamdır. Her caddemize, her grup yolumuza ulaştık. Vatandaşımıza daha sürdürülebilir ve geleceğe hizmet edecek eserler bırakmak için gündüz-gece demeden çalıştık. Yeniden bismillah diyerek yeni sezonunu açılışını Geyve’mizde yaptık. Bu yıl için hedefimiz 400 bin ton asfalt olacak. İnşallah rabbim, daha önce de olduğu gibi koyduğumuz hedeflerin üzerine çıkmayı nasip etsin. Hayırlı olsun” dedi.