Büyükşehir Belediyesi şehrin kültür sanat hayatına yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda “Hz. Peygamber’i Sanatla Anlatmak ve Hikâyemizin Türküsü: Mustafa Kutlu” Büyükşehir Belediyesi kitaplığında yerini aldı. Aktürk, “Bu değerli çalışmalara katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin kültür sanat hayatına yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Mustafa Kutlu Hikâyeciliği Çalıştayı” ve “Hz. Peygamber'i Sanatla Anlatmak Sempozyumu” bildirilerinden oluşan eserler şehir kitaplığına kazandırıldı. 9 Öykücü-Yazarın Kutlu’ya dair metinleri ‘Hikâyemizin Türküsü: Mustafa Kutlu’ adı altında ve 22 Akademisyen-Yazar'ın sempozyum bildirilerinin yer aldığı ‘Hz. Peygamber'i Sanatla Anlatmak’ eserleri Büyükşehir Belediyesi kitaplığında yerini aldı.

Anadolu’nun türküsü
‘Hikâyemizin Türküsü: Mustafa Kutlu’ kitabını değerlendiren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Mustafa Kutlu Beyefendi adına bu çalışmayı yapmış olmanın, onun hikâyeciliğinin anlaşılmasında önemli bir payı olacağı inancındayım. Mustafa Kutlu’nun hikâyeleri Anadolu’nun türküsü olduğu gibi, Mustafa Kutlu’da bizim hikâyemizin türküsüdür. Kitabın ilk yazısı Mustafa Kutlu’nun düzenlediğimiz çalıştay için özel olarak gönderdiği ‘Sanat Nedir?’ başlıklı yazısı oldu. Ardından dokuz değerli yazar, Kutlu’nun hikâyeciliğine dair farklı başlıklarda sunumlarını oluşturdukları yazılarıyla kitaba katkı sağladılar” sözlerine yer verdi.

Önemli bir bakış açısı
Hz. Peygamber’i Sanatla Anlatmak kitabı hakkında da bilgiler veren Aktürk, “Peygamber Efendimiz (s.a.v), çeşitli sanat dallarıyla günümüze aktarılmaya çalışılmıştır. Hz. Peygamber’i sanatla anlatma imkânı her dönemde farklı tartışmaları beraberinde getirmişse de; hat, tezhip, minyatür gibi sanat dallarında Hz. Peygamber’e dair önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu kitabımız, muhteva itibariyle bu alanda yapılan çalışmalara önemli bir bakış açısı kazandırmıştır. İçerisindeki 22 makaleyle kitaba katkı sağlayan her bir isme ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.