Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası 16 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Bisiklet turu, doğa yürüyüşü ve birçok spor etkinliğini içinde barındıran programlar, 22 Eylül Cuma gününe kadar bir hafta boyunca devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları tarafından her yıl düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, yine dolu bir programla vatandaşlarla buluşuyor. 7’den 70’e herkese hitap edecek olan programlar, 16 Eylül Cumartesi başlayacak ve 22 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. Bisiklet turu, doğa yürüyüşü, yaşlılar için sabah sporu ve daha birçok etkinliği içinde barındıran programlarda, katılımcılara çekilişle bisiklet hediye edilecek. Çeşitli sürpriz hediyelerin de yer aldığı etkinlikler, halka açık ve ücretsiz olacak. 22 Eylül Cuma günü kutlanan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları gün boyunca ücretsiz hizmet sunacak.

Programlar tüm hafta boyunca devam edecek
Hafta boyunca sağlıklı ve güvenli hareketliliği teşvik eden etkinliklerin detaylı programı ise şu şekilde olacak;

16 Eylül Cumartesi saat 09.00-Baba-Çocuk Sonbahar Kampı (Yer: Macerapark)
17 Eylül Pazar saat 09.00-Doğa Yürüyüşü Müracaat: sakarya.bel.tr (Halka açık olacak)
17 Eylül Pazar saat 11.00-Halk Bisiklet Turu (Yer: 15 Temmuz Demokrasi Meydanı)
18 Eylül Pazartesi saat 17.30-Geleneksel Türk Okçuluğu Sakarya Salon Birinciliği Müsabakası (Yer: Serdivan Kapalı Spor Salonu)
19 Eylül Salı saat 14.00-Bisiklet Turu (Başlangıç yeri: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ana Binası, Halka açık olacak)
20 Eylül Çarşamba saat 10.00-Yaşlılar İçin Spor Etkinliği (Yer: Aziz Duran Parkı)
21 Eylül Perşembe saat 12.00-Spor Şenliği (Yer: Macerapark)