Büyükşehir Belediyesi yaptığı uygulamayla sokakta vatandaşları rahatsız eden dilencilere işlem yaparken, dilendirilen 18 yaşından küçük çocukları tespit ederek onlara daha iyi bir yaşam ortamı oluşturabilmek için çalışma yapıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bir süredir şehirde hassas bir çalışma yürütüyor. Zabıta Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ortaklığında, dilencilere geçit vermiyor. Zabıta tarafından oluşturulan özel ekip ve sosyal hizmet personelleri kentin en işlek noktaları olan Çark Caddesi, Dar Sokak, Şal Sokak, Orta Garaj, Atatürk Bulvarı, Yeni Camii Meydanı, İlçe Durakları, Sedat Kirtetepe Caddesi gibi noktalarda uygulama yapıyor.

Kavşaklar, parklar ve kamu alanlarında uygulama
Bu noktalarda vatandaşlardan para almak için çeşitli yöntemler kullanan dilencilere müdahale edilerek işlem yapılıyor. Ayrıca kent genelinde dilendirilmek için kullanılan 18 yaşından küçük çocuklar tek tek tespit ediliyor. Kavşaklar, parklar ve kamuya açık alanlarda mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı adı altında dilendirilen çocuklar yapılan işlemle ailelerine teslim ediliyor. Anne ve babası olmayan küçük yaşta çocuklar ise bakımı yapılmak üzere sosyal hizmetler kurumuna teslim ediliyor.

Devletin şefkatli ellerine teslim ediliyor
Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakarya’mızda dilendirilen çocukların ve vatandaşlara rahatsızlık veren dilencilerin önüne geçebilmek için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Oluşturduğumuz ekibimiz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında yaptığımız uygulamalarda küçük yaşta dilendirilen çocuklarımızı kurtarıyoruz. Onları içinde bulundukları düzenden alıp ailelerine ya da devletimizin şefkatli ellerine teslim ediyoruz. Güzel şehrimizde bu tür görüntüleri ortadan kaldırmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” denildi.