Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehirde kar yağının başlamasıyla tüm bölgelerde görevlendirmelerini yaparak 7/24 görev başında olacak şekilde kar nöbetine başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent genelini etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili tüm hazırlıklarını yaptı. Meteorolojik verilere göre bu gece ve önümüzdeki günlerde de etkili olacak kar yağışıyla ilgili görevlendirmeler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekibi 52 araç ve 88 personel ile birlikte belirlenen noktalarda kar nöbetine başladı.

Tüm hazırlıklar tamam
Serdivan, Adapazarı, Erenler, Arifiye gibi merkez ilçelerde de etkili olması beklenen kar yağışının trafikte ve hayatın her alanında meydana getirebileceği olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Yağışın etkisini artırması ve buzlanmaya sebep olması ihtimaline karşı ise tuzlama işlemi için hazır bekleniyor. Ekipler, ulaşımın sağlandığı kentin özellikle yüksek noktaları için görevlendirmelerini yaptı. Personelin nöbeti 7/24 devam edecek.

Olumsuzluklara anında müdahale
Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakarya genelinde etkili olması beklenen kar yağışı için tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. 88 görevli karla mücadele personelimiz ve 52 farklı aracımızla görevlendirmelerimizi yaptık. Kent genelinde kar yağışının getirebileceği olumsuzluklara anında müdahale ederek vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenecektir. Kent merkezinde ve tüm ilçelerimizde karla mücadele nöbetimiz 7/24 devam edecektir” denildi.