Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili vizyon projesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi için ilk kazma vuruluyor. Başkan Yüce, “Seçim vaatlerimizden biri olan projeyi kısa sürede bitireceğiz. Bize Allah’ın emaneti olan minik dostlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için gayretle çalışıyoruz.” dedi. Karakamış’ta hayata geçirilecek proje için yer teslimi yapıldı, kurulacak dev tesis yakın zamanda sokaktaki dostların yuvası olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, hayvanların şehir hayatındaki yerini güvenli ve yaşanabilir hale getirmek için projelerini tek tek hayata geçiriyor. Başkan Ekrem Yüce’nin göreve gelmeden önceki seçim vaatlerinden biri olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin ihale süreci tamamlandı. İhaleyi kazanan firmayla sözleşmeler yapılarak, arazinin yer teslimi işlemi de bitirildi.

En hızlı şekilde tamamlanacak
Projenin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Yüce, merakla beklenen tesisin yakın zamanda tamamlanacağını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz bu tesis, inşallah yakın zamanda sokaktaki dostlarımızın yuvası olacak” ifadelerini kullandı. Adapazarı Karakamış Mahallesi Yenikent Yolu mevkiinde hayata geçirilecek tesiste 1 adet rehabilitasyon binası, yoğun bakım-labaratuvar odaları, veteriner acil müdahale odası, 360 adet kapalı hayvan yaşam alanı, sahiplendirme binası ve peyzaj çalışması ile düzenlenmiş sosyal alanlar yer alacak.

“Çok özel bir proje olacak”
Projenin çok özel bir çalışma olacağına dikkat çeken Başkan Yüce, “18 dönüm alan üzerinde canlı dostlarımız için çok özel bir projeyi hayata geçireceğiz. Rehabilitasyon ve sahiplendirme binalarının yanı sıra hayvan kafeslerimiz de projemizin içerisinde yer alacak. Rehabilitasyon binamız adeta bir hayvan hastanesi hüviyetinde olacak. İçerisinde muayene odaları, yoğun bakım odası, laboratuvar, acil müdahale odası, veteriner hekim odası gibi tıbbi müdahaleler için tüm gereklilikler yer alacak. Sahiplendirme binamız da ise kafeterya ve sahiplendirme alanları bulunacak. Projemizde toplamda 360 kapalı hayvan yaşam alanı bulunacak, buralarda hayvan dostlarımızı konuk edeceğiz.” dedi.

“Onlar bize Allah’ın emaneti”
Sokaktaki hayvanların Allah’ın emaneti olduğuna vurgu yapan Başkan Yüce, onları koruyup kollamak için gayretle çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Seçim vaatlerimiz arasında yer alan projelerden biri de Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkeziydi. Yer teslimi yapılarak, projenin yapımına başlandı. Karaman Geçici Hayvan Bakımevinde canlı dostlarımıza yönelik yürüttüğümüz çalışmaları ileri bir boyuta taşıyoruz. Yaşamı birlikte paylaştığımız minik dostlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz.  Yapımına hızlı bir şekilde başladığımız proje yakın zamanda sokaktaki dostlarımızın yuvası olacak. Onlar bize Allah’ın emaneti, korumak ve kollamak görevimiz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İhaleyi üstlenen firmanın yapımına başladığı tesisin 6 ay içinde tamamlanıp sokaktaki dostlara kapılarını açması hedefleniyor.