“Bilimsel çalışmalar yatırımlarımıza değer katacak”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’i Büyükşehir Belediyesi’nde konuk etti. Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel’in de hazır bulunduğu ziyarette üniversiteler ile yerel yönetimlerin işbirliğininin önemine vurgu yapan Başkan Ekrem Yüce, yapılacak çalışmalar, hayata geçirilecek projelerde bilimin ışığında hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Rektör Savaşan ise Başkan Ekrem Yüce’ye katkıları ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Eğitime desteklerimiz sürecek
Başkan Ekrem Yüce, “Biz her zaman ilim ve bilimin yol göstericiliğine inanıyor, üniversitelerimizin ortaya koyduğu bilimsel çalışmaları önemsiyoruz. Daha önce de ifade etmiştim: Şehrimiz için hayata geçireceğimiz yatırımlarda bilimsel veriler ve araştırmalardan faydalanacağız. Üniversitelerimizle ortak paydada buluşup Sakarya’ya değer katacak işler gerçekleştireceğiz. Kültür elçilerimiz olan öğrencilerimizin yanında olacağız. Mezuniyet törenlerinde de fakültelerinde derece yapanlar için desteklerimizi açıklamıştık. İnşallah Sakarya’mız eğitim alanında tercih edilen şehirler arasında olmaya, Büyükşehir Belediyemiz ile üniversitelerimiz arasındaki ilişki gün geçtikçe artmaya devam edecek” dedi.