Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bed-i Besmele programına katıldı. Yüce, “Dünyada en büyük güç bilgidir. Bilgiye maneviyat yüklenince temeli güçlenir ve ulema olunur. Böyle programlar maneviyatın yüklü olduğu programlardır. İnşallah öğrencilerimiz kendilerini daha da bilgilendirecektir. Ben hocalarıma ve burada bulunan bütün velilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,  Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Okulları’nın düzenlemiş olduğu ‘Bed-i Besmele’ programına katıldı. Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Kemal Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, çok sayıda veli ve minik öğrenci programa katıldı.

Tüm çalışmalar çocuklar için
SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Kemal Sarı, “Bugün burada kadim kültürümüzden gelen Bed-i Besmele’ye teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Bizim kadim kültürümüz de 4 yıl 4 ay 4 gün sonra okuma yazmaya başlama törenine geçilir ve âmin yapılır. Bu kadim kültür çocuğun hayatında önemli bir yer tutar. Biz istiyoruz ki bu okuldan mezun olan çocuklar vatanına bayrağına ve ecdadına ayrı olmasın. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Değerler çok önemli
Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Bugün çok anlamlı bir program için buradayız. Bed-i Besmele günümüzde canlandırmaktan keyif alacağımız bir kültür programı. Vakıf okullarımız güzel bir marka değeri kazandılar. Bizim ihmal etmememiz gereken önemli bir unsur var ki o da eğitimdir. Bunu yaparken değerleri öğrencilerimize de aktarmamız gerekiyor. Bu tarz programlar çocuklarımızın içindeki şevki artırıyor. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bilgiyi biz güçlendiririz
Başkan Ekrem Yüce, “Bu güzel günde herkesi en güzel şekilde selamlıyorum. Ramazan ayımızın hayırlı olmasını, geleceğimizin aydınlık olmasını diliyorum. Hepimizin bildiği gibi dünyada en büyük güç bilgidir. Bilgiye maneviyat yüklenince temeli güçlenir ve ulema olunur. Böyle programlar maneviyatın yüklü olduğu programlardır. İnşallah öğrencilerimiz kendilerini daha da bilgilendirecektir. Ben hocalarıma ve burada bulunan bütün velilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.