Ramazan ayının sona ermesinin ardından sahillere akın eden tatilcilere bir uyarı da Büyükşehir’den geldi. İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Vatandaşlarımızdan sahil güvenlik ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Asla istemeyeceğimiz durumların vuku bulmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Lütfen bayram sevinci hüzne dönüşmesin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Ramazan ayının sona ermesinin ardından sahillere akın eden vatandaşlara uyarılarda bulundu. Arancı, “Ramazan ayının bitmesi ile sahillerdeki doluluk oranı ciddi seviyelere ulaştı. Yurt içi ve dışından tatilciler sahil şeridini dolduruyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızı denizde dikkatli olmaları ve olası bir kaza anında görevlilerden yardım istemeleri konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

26 Gözetleme Kulesi
Ayhan Orhan Arancı, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde sahillerde yaz boyunca güvenliği sağlayacak sahil güvenlik ekibimiz çalışmalarına başladılar. 46 kişilik ekip; 26 gözetleme kulesi, 7 jet ski ve 1 Zodyak bot ile 15 Eylül Perşembe gününe kadar her gün 09.00 – 19.00 saatleri arasında vatandaşların can güvenliği sağlayacağız. Geçtiğimiz yaz sezonunda boğulma vakalarına karşı en iyi belediye seçildik. İnşallah bu sezonu da başarılı bir şekilde geçireceğiz” diye konuştu.

Duyarlılığa Davet
Arancı, “Ramazan ayının sonlarına doğru ekiplerimiz Kaynarca Karaboğaz, Kocaali ve Karasu sahillerinde görevlerine başladılar. Gerekli işaret ve uyarı levhaları da sahil şeridine konuşlandırıldı. Vatandaşlarımızdan bu konuda ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir mağduriyet ve hatta asla istemeyeceğimiz durumların vuku bulmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.