Başkan'dan Engellilere Davet

Engellilere yönelik düzenlenen meslek edindirme kursları devam ediyor...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İşkur ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen engellilere yönelik meslek edindirme kursları sürüyor. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini yükselmek amacıyla düzenlenen kurslar, talepler doğrultusunda açılıyor. Büyükşehir Belediyesinin her zaman engellilerin yanında olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu “Engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak için belediye olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz engellerin hep birlikte aşılacağına inanıyoruz. İşbirliği ile gerçekleştiren organizasyonlarla engellerimizin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyoruz. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız ve her konuda desteğe açığız İhtiyaçların giderilmesinde yapılan tüm etkinliklere ve organizasyonlara belediye olarak gerekli desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sertifika veriliyor
Kursların örnek teşkil eden sosyal bir proje olduğunu ifade eden Başkan Toçoğlu “Bu programlar sayesinde birçok engelli vatandaşımız mesleki anlamda bilgi sahibi oluyorlar. Kazandırılan bilgiler ışığında kendi işlerini yapabilir yeterliliğe kavuşuyorlar. Kurslara ihtiyacı olan bütün engellilerimiz katılabilirler. Kurslar talepler doğrultusunda açılıyor. Ne kadar çok talep olursa, açılan kurs sayısı artıyor ve kurslarda başarılı olanlara sertifika veriliyor. Sakaryalı tüm engellilerimizi bu kurslara katılmaya davet ediyorum” dedi.

2008 yılında verilen eğitimde başarılı olan 17 engelli vatandaştan 8’ine grafikerlik, 9’una bilgisayarlı muhasebe sertifikası verilmişti.