Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, meclis toplantısında sezonu başlayan asfalt faaliyetlerinde daha önce kırdıkları rekorlara yenilerini eklemek için gayretle çalıştıklarını belirterek, “Asfaltın ulaşmadığı yol bırakmayacağız” vurgusu yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda şehre hizmet için önemli mesajlar verdi. 4 yıllık süre zarfında tarihi bir asfalt rekoruna imza attıklarını ifade eden Yüce, sezonun başladığı yol yenileme ve asfaltlama işlemlerinde yeni rekorlar için hedefler koyduklarını kaydetti.

900 kilometrelik yenileme
Hizmet için karış karış gezdiklerini belirten Başkan Yüce, bu sezon yapılan asfaltın yeni bir rekor seviyeye ulaşması için gündüz-gece demeden çalıştıklarını belirterek, “Bu şehirde asfalt görmeyen yol bırakmayacağız” vurgusu yaptı.

Bugüne kadar toplamda 900 kilometre mesafelik yolu sil baştan yenilediklerini kaydeden Yüce,Uluslararası organizasyonlar, tarımda öncü projeler, spor alanında kazandığımız başarılar dışında Belediyemizin rutin işlerimizi aksatmıyoruz. Altyapıda tarih yazıyoruz, hiçbir aksaklığımız yok. Üst yapıda tarih yazıyor ve dört yıl içerisinde tam 900 km asfaltı köylerimize, mahallerimize ulaştırdık. 900 km az mesafe değil Sakarya’dan Artvin’e gider” dedi.

Yeni rekor hedefi
Yüce yeni hedeflerden bahsederken, “Kocaali, Sapanca, Pamukova, Akyazı ilçelerimizde çalışmalarımızı bitirdik veya devam ediyoruz. Erenler’in çok az bir kısmı yüzde 10’luk bir kısmı kaldı. Ferizli Gölkent’te mahalle buluşmasında grup yolunun müjdesini verdik, çalışmalar başladı. Sakarya’da asfaltlamadığımız hiçbir yol kalmayacak. Yeni rekorlar için gündüz, gece demiyoruz. Ekiplerimiz 24 saat memleketin yarınları için çalışıyor” diye konuştu.

Sakarya’nın dört bir yanında
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (YOLBAK) ekipleri Sakarya’nın merkezinde ve 16 ilçede yoğun tempoyla çalışmaya başladı. Önümüzdeki günlerde asfalt programı hızla tamamlanmaya başlayacak. Özellikle kırsaldaki işlemler bu dönemde %100’e ulaşacak.