Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkıma neden olduğu illerdeki çalışmaları sonrası Sakarya'ya dönerek yardım faaliyetlerini koordine eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yeniden afet bölgesine gitti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle asrın felaketini yaşayan toplamda 10 kente yardım için önemli bir kampanya başlatarak bu konuda öncü belediyelerden bir tanesi olmuştu.

508 personel, 256 araç ve 104 yardım tırı
Yüce'nin talimatıyla depremin meydana geldiği ilk andan itibaren harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 508 personel ve 256 araçla bölgede kurtarma ve yardım faaliyetlerine katkı sunuyor. 17 Ağustos 1999'da deprem felaketini yaşayan kentte 1 milyon Sakaryalı da yürütülen yardım faaliyetlerine her anlamda destek verdi.

Büyükşehir organizasyonuyla şu ana kadar bölgeye gönderilen yardım tırı sayısı 104’e ulaştı. Sakarya'da yardım sürecinin organize edilmesinden sonra bölgeye giden Başkan Yüce, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da arama kurtarma ve yardım faaliyetleriyle ilgili temaslarda bulundu.

Yüce, bölgeye geri döndü
Tüm kurum yetkilileri, belediye başkanları ve devlet yöneticileriyle birlikte yaraların sarılması için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yüce, daha sonra koordinasyonun denetimi için Sakarya'ya dönmüştü.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki yardım toplama merkezi, deprem bölgesindeki yaşam merkezlerinin inşası için yapılan yardımlar ve depremzedelerin ağırlanmasıyla ilgili sürecin kontrolünü sağlayan Başkan Yüce, bölgeye geri döndü.  Başkan Yüce, Sakarya'daki ekiplerin bölgede yaptığı çalışmaları denetleyerek Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Hatay gibi şehirlerde çalışmaya devam edecek.

“Son vatandaş çıkarılıncaya kadar kalacağız”
Yüce, "Sakarya'nın vefakâr, cefakâr, vatansever insanları felaketi yaşayan vatandaşlarımıza yalnızlığı hissettirmedi. Bu zorlu süreçte ortaya koyulan fedakârlık tüylerimizi diken-diken etti. Belediyeler, kurumlar, vatandaşımız tek yürek olduk ve yaraları sarmak için mücadele ediyoruz. İlk günlerde afet bölgesindeki şehirlerdeydik ve katkı sunmaya çalıştık. Sakarya'daki çalışmaları görmek için ara verdiğimiz çalışmalarımıza bölgede devam edeceğiz. Ekiplerimiz son vatandaşımız enkazın altından çıkarılana kadar ve süreç bitene kadar orada olacak" dedi.