Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının spor kulüplerine sunduğu hibe desteğinden aldığı payın yarısını amatör kulüplere bağışladı. Törende müjdeli haberi spor insanlarıyla paylaşan Başkan Yüce, “Bakanlığımız tarafından Sakarya’da ki amatör spor kulüplerimizin adına 6 milyon 345 bin TL hibe edildi. Hibe desteğinden en çok payı Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz alıyormuş ancak bize düşen miktarın yarısını amatör kulüplerimize bağışlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Kulüplerine yönelik hibe desteği verilmesi amacıyla düzenlenen törene katıldı. Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, AK Parti Milletvekili Adayı Kürşat Kılıç amatör spor kulüplerinin yöneticileri, basın mensupları ve çok sayıda sporsever katıldı. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen bu törenler kapsamında Sakarya’da ki 264 amatör spor kulübüne nakdi ve ayni yardım yapılacak.

Ayni ve nakdi yardım
Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “81 ilde ortaklaşa düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun gelişmesine destek sağlamak için nakdi ve ayni yardım törenini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Sakarya’da toplamda 264 amatör spor kulübünün yararlanacağı toplamda 6.345.000 TL yardımı kulüplere eşit bir miktarda dağıtacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığının son yıllarda ülkemize kattığı birbirinden değerli yatırımlar var. Spor tesisleri, gençlik merkezleri, yurtlar ve bunların dışında gerçekleştirilen organizasyonlar Türk gençliğine verilen önemi göstermektedir. Emeği geçen başta sayın bakanımız olmak üzere herkese saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çıta yükseldi
ASKF Başkanı Yaşar Zımba,”30 senedir sporun içindeyim. Bizim zamanımızda malzeme yardımı da para yardımı da yoktu. Zaman zaman küçük çaplı bakanlık tarafından yapılmış yardımlar oluyordu ama şimdiki bakanımız çıtayı çok yükseltti. Tabi ki bunların mimarı gençliğe çok önem veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Zaten Cumhurbaşkanımız bu zamana kadar olmayan şeyleri yaptı ve bunu da bize hediye etti. Spor camiasında çalışan idarecilerimize maaş almadan tamamen gönülden saygıyı sevgiyi barışı çocuklarımıza öğretiyorlar. Amatör spora yardım eden kim varsa hepsine tek tek teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Yüce’den müjde
Başkan Ekrem Yüce, “Bugün ülkemizde ve şehrimizde bayram havası var. Bu salonda Sakarya’da ki amatör spor kulüplerimizin adına yaklaşık 6 milyon 500 bin lira hibe edildi. Bütün kulüplerimize hayırlı olsun. Biliyorsunuz bizimde bir spor kulübümüz var. İl müdürümüz bakanlığın amatör kulüplere sağladığı hibe desteğinden en çok payı Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün alacağını söyledi. Ancak buradan açıkça ifade ediyor ve açıklıyorum. Bize düşen miktarın yarısını amatör kulüplerimize bağışlayacağız” dedi.

Spora ve sporcuya destek
Başkan Yüce, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Sakarya’yı geliştirmek, olduğundan daha iyi seviyeye çıkarmak ve marka şehir haline getirmek için 3 ana temel nokta belirlediğimizi ifade ettik. Bu maddelerden ilki bilim, ikincisi tarım ve üçüncüsü spordu. Bu maddelerden olmazsa birisini gerçekleştik o da spor. Sporda Sakarya’mız dünyada nerede? İşte bunun cevabını Dünya Bisiklet Şehri unvanını alarak verdik. Hiç durmadan bir unvan için daha uğraştık ve bütün kriterleri yerine getirip Avrupa Spor Şehri unvanını aldık. Spora yatırımlarımızda durmadan devam ediyor. Spora ve sporcuya olan desteğimizde artarak devam edecek” dedi.