Büyükşehir Belediyesi yeni sezon kültür sanat etkinlikleri açılışını muhteşem bir dinleti ile gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Yüce, “Sakarya’nın en büyük başarısı ve en güzel yanlarından biri, çok kültürlü varlığını koruyarak kardeşlik içerisinde bir arada yaşama duygusudur” dedi. Kanun virtüözü Göksel Baktagir, ‘Galata Üçlüsü’ dinletisinde katılımcıları mest etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni sezon kültür sanat etkinlikleri ‘Galata Üçlüsü’ isimli dinleti ile başladı. AKM’de gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı programda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kültür sanat dostları ve çok sayıda müziksever yer aldı. Kanun virtüözü Göksel Baktagir ve arkadaşlarının çaldığı eserler dinleyicileri mest etti. Dinleti sonunda sanatçıların performansı ayakta alkışlanırken, Başkan Yüce günün anısına misafirlere hediyeler takdim etti.

Kültürel zenginlik
Kültür sanat sezonunun açılışında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “İçinde birçok kültürü barındıran Sakarya’mız şehirlerin şehridir. Biz bu topraklarda dünyanın farklı coğrafyalarından gelmiş kardeşlerimizle birlikte sevgi ve barış içerisinde yaşıyoruz. Sakarya’mızda yüzlerce farklı kültürü bir arada görebilirsiniz. Kafkaslar, Anadolu, Balkanlar, Asya hatta Afrika kültüründen ögelerle bu şehrin sokaklarında karşılaşabilirsiniz. Sakarya’nın en büyük başarısı ve en güzel yanı da bu çok kültürlü halidir. Burada bütün kültürler varlığını korumuş ve ortaya muazzam bir kültür çeşitliliği çıkmıştır. Hep birlikte icra ettiğimiz kardeşlik duygusu bu kültürün en güzel yansımalarından biridir” diye konuştu.

Kültür ve sanata özel bir önem gösteriyoruz
Başkan Yüce konuşmasında “Kültürün önemini bugün hepimiz iyi kötü fark etmiş olmaktayız. Ancak uzun yıllardır dikkat çekmeye çalıştığımız nokta var. Kültür ve sanata alan açmak, ilgi göstermek, iç içe olmak, devamlılığı sağlamak. Bu hedefle, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanatsal organizasyonların en güçlü destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tip etkinliklerin yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra malumunuz geçtiğimiz ayı sporla, kültürle, sanatla ve kardeşçe geçirmek için neredeyse her akşam birbirinden farklı yaz etkinlikleri düzenledik” ifadelerini kullandı.

Hemşerilerimizi etkinlikler ile buluşturmaya devam edeceğiz
Kültür sanat etkinliklerinin tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Başkan Yüce, “Ekim ayı ile birlikte şehrimizde kültür sanat etkinlikleriyle yine hemşerilerimiz ile buluşacak, kıymetli isimleri ağırlayacak ve şehrin entelektüel birikimlerine katkı sağlayacağız. Konferanslardan panellere, imza günlerinden dinletilere, sinema günlerinden tiyatro gösterimlerine kadar geniş yelpazede etkinliklerimiz olacak. Ayrıca Ekim ayı içerisinde artık geleneksel bir hale gelmiş olan 21. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nı gerçekleştireceğiz. Burada yerli ve yabancı pek çok şairi ağırlayacağız. Birbirinden farklı programlarla başlayan kültür sanat etkinliklerimizin Sakarya’mıza ve kıymetli hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.