Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Sınav Stratejileri’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Öndağ, “Değerli olan işlere imza atmak için konsantre olmak gerekir. Sınavlarda başarılı olmanın yolu da çok ders çalışmaktan değil, konsantre olmaktan geçer” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Sınav Stratejileri’ konulu konferans Vali Mustafa Büyük Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Faruk Öndağ, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ders çalışmaya nasıl konsantre olabileceklerini anlattı.

Konsantrasyonun başarıya etkileri
Konsantrasyonun insanın başarısı üzerindeki etkisine dikkat çeken Öndağ, “Değerli olan işlere imza atmak için konsantre olmak gerekir. Sınavlarda başarılı olmanın yolu çok ders çalışmaktan değil, konsantre olmaktan geçer. İnsan yapacağı işe bakar, yapacağı iş değerli ise beyin bütün alıcılarını kapatır, yalnızca önemli bulduğu iş için çalışır. İşte o zaman insanoğlunun beyni şahlanır. Kapasitesi artar. Sıradışı bir canlıya dönüşür. Çünkü konsantre olmuştur” diye konuştu.

İşinizi önemseyin
Öğrencilere ders çalışırken konsantrasyonun sağlamanın yollarını hakkında bilgi veren Öndağ, “Ders çalışmadan önce, elinizi yüzünüzü yıkayın. Çalışma masanıza oturmadan önce sizi kendinize getirecek, içinizi kıpır kıpır yapacak sevdiğiniz şarkılar dinleyin. Ensenize yukarıdan aşağıya masaj yapın. Yaptığınız işi çok önemseyin. O zaman muhteşem sonuçlar elde edeceksiniz. Çalıştığınız işin uyduruk olmadığını bilin” ifadelerini kullandı.