Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Muhteşem bir baraj olacak
Sakarya’da olmaktan büyük duyduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu ise, Sakarya’nın kendisinde çok özel bir yeri olduğunu ifade etti. Doktora yaparken Sakarya ve Porsuk nehirlerini araştırdığını ve Sakarya Nehri ile akademik dünyaya adım attığını dile getiren Veysel Eroğlu, Sakarya’ya her gelişinde mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ballıkaya Barajı ile alakalı açıklamalarda da bulunan Bakan Eroğlu, “Burada bizim açımızdan en önemli mesele gelecekte içme suyu ihtiyacının karşılanması. Biz bunun için Mudurnu Çayı’nı seçtik. Mudurnu Nehri üzerinde yapmayı planladığımız Ballıkaya Barajı muhteşem bir baraj olacak. Şu anda Adapazarı’nın gelecekteki su ihtiyacı ile gelecekteki nüfus oranı hepsi planlandı. Muhtemelen 2010 yılında proje çalışmasını yapıp 2011 yılında da inşaata başlayacağız” dedi.

 

Sakarya çok gelişiyor
Sapanca Gölü Kuzey Kuşaklama Kolektörü çalışmalarına da değinen Bakan Veysel Eroğlu, “Buraya gelirken elimiz boş gitmek istemedik. Bakanlık olarak elimizde bir miktar para vardı. 750 bin TL’lik miktarı Kuzey Kuşaklama Kolektörü inşaatında harcanması için dün imzaladım. İnşallah desteğimiz devam edecek” diye konuştu. Sakarya’nın her açıdan çok geliştiğini de sözlerine ekleyen Veysel Eroğlu, “Sakarya’da arıtma tesisleri eksiksiz çalışıyor. Büyükşehir Belediyemiz Katı Atık Depolama Tesisleri’ni de hizmet sunmuş durumda. Bir yandan ağaçlandırma çalışmaları da çok iyi bir şekilde devam ediyor. Bütün hizmetlere imza atanları kutluyorum. Büyükşehir Belediyemizin başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ziyaretin anısına Bakan Eroğlu’na çini bir tabak hediye ederken, Bakan Veysel Eroğlu’da Başkan Toçoğlu’na çevre güzelliğini anlatan bir kitap ve işlemeli bir tabak hediye etti.