Büyükşehir Belediyesi yaz kültür sanat etkinlikleri Ofis Sanat Merkezi’nde Sanatçı Metin Aşoğlu’nun ‘Atıktan Sanata’ isimli sergisinin açılışı ile başladı. Aşoğlu, “Kendi atölyemdeki ve fabrikalardan topladığım alüminyum ve paslanmaz atıkları değerlendirerek sanatımı icra ettim. Eserlerimi sergileme şansı sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yaz kültür sanat etkinlikleri Ağustos takvimi ‘Atıktan Sanata’ isimli sergi ile başladı. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve Sanatçı Metin Aşoğlu’nun seçkin eserlerinden oluşan serginin açılışına Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcıklı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Süleyman Acar ve kültür sanat dostları katıldı. Günün anısına Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel tarafından sanatçı Metin Aşoğlu’na hediye takdim edilirken serginin 7 Ağustos – 11 Ekim tarihleri arasında hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim
Maske, mesafe ve hijyen şartlarının uygulandığı ve sınırlı sayıda katılımcı ile açılışı yapılan sergiye ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Sanatçı Metin Aşoğlu, “Atık malzemelerden bir sanat ortaya çıkacağını göstermek için atıklardan oluşan çalışmalar yaptım. Atıklar içerisinde kendi atölyemdeki ve fabrikalardan topladığım alüminyum ve paslanmaz atıkları değerlendirerek sanatımı icra ettim. Bugünde icra ettiğim sanatımı sergileme şansına sahip oldum. Bu konuda Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.