5 milyon TL’ye Arifiye’de inşa edilen duble yol projesi ile yeni gasilhane açıldı. Başkan Ekrem Yüce, “2 kilometrelik duble yolumuz Terminal Kavşağı’nda başlayıp demiryolu üst geçidinde son buluyor. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. Yüce, ayrıca Türkiye’de ilk olacak Mollaköy Kürek ve Kano Parkuru için 102 hektarın mülkiyet ve kamulaştırma işleminin bittiğini müjdeledi. Vali Kaldırım, Sakarya’nın marka değerine katkı sağlayan eserlerin hayırlı olmasını temenni etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye ulaşımına alternatif getiren duble yol projesinin açılışı yapıldı. 2 kilometre uzunluğa sahip projenin açılışında  Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı,  SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Müftüsü Hasan Başiş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları yer aldı. Başkan Yüce, açılışı yapılan duble yolda direksiyon başına geçti. Açılışın ardından Arifiye’de hayırsever iş insanların katkılarıyla hayata geçirilen gasilhane binası da hizmete sunuldu.

Arifiye’ye müjde: Atatürk Caddesi yenilenecek
Açılışı yapılan duble yol projesi ile gasilhanenin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan ve Arifiye için yeni müjdeleri paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “İlçe merkezinin en önemli caddesi olan Atatürk Caddesi’ni yenileyeceğiz. Ayrıca ulaşım konuusunda aldığımız talepleri kısa sürede çözecek, hemşehrilerimize konforlu ulaşım imkanı sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

32 ayda 2,2 milyar yatırım
Başkan Ekrem Yüce, geride kalan 32 aylık süreçte gündüz gece demeden çalıştıklarını ifade ederek, “Gönül Belediyeciliği şiarıyla ekonomi, sosyal yaşam, altyapı ve üstyapı, kültür ve sanat gibi alanlarda insana dokunan her konuda faaliyet gösteriyoruz. 32 aylık süreçte toplam 2,2 milyar yatırım yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Gelecek projeksiyonunu dikkate alarak yatırımlarımızı tamamlıyor, ihtiyaçlara çözümler üretiyoruz. Tüm altyapı işlemlerinin sona ermesinin ardından üstyapıyı da modern bir görünüme kavuşturuyoruz.”

Üstyapıya 13 milyon
32 aylık süreçte Arifiye’de yaklaşık 13 milyonluk yol bakım ve asfalt çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, “32 kilometreyi aşan güzergâhları 34 bin 713 ton asfalt kullanarak yeniledik. Dolgu çalışmalarının yanı sıra 5 bin 517 metre kaldırımı hizmete sunduk. Bin 200 metre uzunluğundaki drenaj kanallında temizlik çalışması yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte de planlamalarımız dahilinde gereken adımları titizlikle atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kano ve kürek parkuru için 102 hektarlık alanda kamulaştırma tamam
Türkiye’nin ilk ve tek kano kanal parkuru projesini Arifiye’de hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Yüce, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte 330 hektarlık alanda yapılacak Arifiye Mollaköy Kürek ve Kano Parkuru projesi için 102 hektarın mülkiyet ve kamulaştırma aşamalarının tamamlandığını duyurdu. Yüce, Sapanca ve Arifiye bölgesinden geçen Anadolu Otoyolu kaynaklı ses kirliliğinin ortadan kaldırılması için de Gürültü Eylem Planı ve Gürültü Bariyeri Projesini başlattıklarını ifade etti.

Altyapıda ihtiyaçlar tek tek çözülüyor
SASKİ marifetiyle Arifiye’nin altyapıda ihtiyaçlarına çözümler ürettiklerini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Arifiye Kemaliye Grubu İçme Suyu projesi ile ilçemiz sınırlarında yer alan Kemaliye, Kışlaçay, Boğazköy, Çınardibi mahalleleri ile Geyve İlimbey mahallesinde yaşayan hemşerilerimizin su sorununu çözdük. 1 buçuk milyon lira yatırımla 19 kilometrelik içme suyu hattı inşa ettik. Hanlı Hizmet Binası ve Arşiv Sistemlerimizi 3 milyon 600 bin lira yatırımla bölgede tam donanımlı bir şekilde tamamladık. Ayrıca 21 kilometrelik hat imalatını tamamladık.” diye konuştu.

İl Ormanına yepyeni bir görünüm
İl Ormanı Tabiat Parkını yepyeni bir görünüme kavuşturduklarını ve misafirler için çok özel bir alan haline getirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, “İl Ormanı BELPAŞ marifetiyle hemşehrilerimize hizmet sunuyotoran, mesire alanı, bungolov evleri, yürüyüş yolları, trekking ve oryantiring alanlarıyla bölgemizin en çok sevilen ormanına kavuştuk. Geçtiğimiz sezon hem Sakarya’dan hem de çevre illerden pek çok ziyaretçiyi parkımızda ağırladık. Ayrıca şehrimiz yöresel ürünlerini de yine ilçemiz sınırları içerisinde yer alan otobüs terminalimizde konuklarımıza tanıtıyoruz.

Arifiye merkezi ulaşımlarına duble rahatlık
5 milyon liralık yatırımla Arifiye ilçe ulaşımına yeni bir alternatif oluşturdukları 2 kilometrelik duble yolun hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Duble yol ile ilçemizin şehir merkezine olan ulaşımını rahatlatacak yeni bir bulvar açmış oluyoruz. Böylece ilçe ulaşımına yeni bir soluk kazandırmış oluyoruz. Bulvar, Terminal Kavşağı ile Tank-Palet Fabrikası boyunca devam ediyor ve Demiryolu Üstgeçit Köprüsünde son buluyor. Hayatın her noktasında hemşerilerimize hizmet vermek gayretiyle çalışıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Hep söylüyorum; doğumdan ölüme kadar insana dair her ne varsa orada Sakarya Büyükşehir Belediyesi var” ifadelerini kulandı.

Arifiye bölgenin parlayan yıldızı
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Arifiyemiz tüm yolların kesişme noktasında, sanayi ve eğitim üssü olan bir ilçemiz. Sapanca Gölü ve İl Ormanının oluşturduğu sera etkisiyle dış mekan süs bitkiciliğinin Yalova’dan sonra en önemli noktası. Arifiye’de göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana ilçemizi geliştirmeye, vatandaşlarımıza hizmet sunmaya çalıştık. Kaynaklarımızı verimli ve etkin kullanarak, ihtiyaçları gidermek için gayret gösterdik. Tüm paydaşlarımızla istişare ederek, yakaladığımız sinerjiyle ilçemize çok değerli eserler kazandırdık. Bölgenin parlayan yıldızı haline geldik. Ancak ihtiyaçlar bitti mi? Hayır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ile birlikte Atatürk Caddesi’ni yenileyecek, Hanlı bölgesinde de E-5’e bağlanacak yeni yol projesini de hayata geçireceğiz. 2. caddenin ve gasilhanenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Şehrin marka değerine katkı sağlayan tüm projeler değerlidir
Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Duble yol ve gasilhane projelerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sakarya sadece ülkemizin değil, bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı şehirlerinden biridir. Şehrin marka değerine katkı veren tüm projeler, eserler kıymetlidir. Vatandaşımızın işini kolaylaştıran, memnun eden, mutlu eden, katkı sağlayan her çalışma önemli ve değerlidir. Şehrimizde güzel hizmetler üreten, sahip olduğu imkanlarla büyük işler yapan, Türkiye’ye projeleriyle örnek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’yi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sanayi, tarım, turizm ve diğer tüm alanlarda Sakarya gelişimini sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.