Amatör Evi'ne Görkemli Açılış

Çok önemli yatırımlar
Açılış töreninde ilk olarak Amatör Evi’nin yapılmasına katkı sağlayan belediye başkanlarına plaket takdim edildi. Törende ilk konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Sakarya’ya spor alanında da çok önemli yatırımların hayata geçtiğini belirterek açılışı gerçekleştirilen Amatör Evi’nin çok güzel olduğunu dile getirdi. Koşu, önemli bir yatırımı daha hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.

Kama’dan teşekkür
Teşekkür konuşması için kürsüye çıkan ASKF Başkanı Hüseyin Kama ise, “Amatörlere bu kadar güzel bir ev kazandıran, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun verdiği destek de devam edecektir inşallah” dedi.

 

Kurumlarımız arasında çok güzel bir uyum var
Açılış Töreni’nde ayrıca Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Spor adına çok önemli bir hizmet daha hayata geçiyor. Büyük bir gayretle ilimizin gelişmesi için çaba sarf ediliyor. Kurumlarımız arasında çok önemli bir uyum var. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Şehrimiz daha da güçleniyor
AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, “Amatör Evi adeta bir köşk gibi çok güzel yapılmış. Spora yapılan değerli yatırımlar şehrimiz için önemli bir güç. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

ASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ise, “Sakarya’da önemli yatırımların hayata geçtiğini görünce bir spor adamı olarak çok mutlu oluyorum” dedi.

 

Amatör Evi hayırlı olsun
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ise, amatör futbolun daha da gelişmesi adına hazırlanan projeleri birer birer hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şehrimizde birbirinden değerli sporcuların yetiştiği amatör futbolun daha da gelişmesi adına hazırladığımız projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, hep birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz Amatör Evi’nin şehrimize hayırlı olmasını, sayısız yeteneğin yıldızının parlamasına vesile olmasını diliyorum. Bizler, Sakarya’yı amatör sporların başkenti yapma hedefine ulaşma yolunda çalışmalarımızı sıklaştırıyor, Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Futbolcu Fabrikası Sakarya’dan yeni yetenekler
Amatör sporları için verilen desteklerden ve yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Toçoğlu, “Bugün için biri Erenler, biri de Rüstemler’de olmak üzere iki adet sentetik sahayı şehrimize kazandırmış bulunuyoruz. Bu sentetik sahaları, diğer ilçelerimize de kazandırarak, bugüne kadar adeta bir futbolcu fabrikası olarak çalışan Sakaryamızdan yeni yeni yeteneklerin yetişmesine katkı sağlayacağız. Sezonun hemen başında, Sakaryaspor’un altyapısının tüm sorumluluğunu devralarak, Sakarya’nın en önemli markası olan takımımızın geleceğini garanti altına aldık. Hemen ardından alt yapıdaki sporcu gençlerimize iki adet otobüs tahsis ederek tesislere ve müsabakalara ulaşım kolaylığı sağladık. Yine belli bir ölçüde Sakaryaspor’umuzun bazı ihtiyaçlarını karşıladık. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor kulübü bünyesinde 9 branşta 360 sporcuyla mücadele veriyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz yaz spor okullarımızla, doğa yürüyüşlerimizle, şehrimize kazandırdığımız yüzme havuzu, tenis kortları ve spor alanlarımızla sportif çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Amatör Evimiz de, amatör kulüplerin bir arada olmasını sağlayacak, koordinasyon içerisinde hareket etmelerine vesile olacaktır. Bu vesileyle, Amatör Evi için desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve katkı sağlayan belediye başkanı arkadaşlarıma da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  

Geçmişte yaşananlar gündemimizde değil
Sakarya’nın daha da gelişmesi adına çalışmaların hiç durmadan devam edeceğini söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’nın her alanda gelişme kat ettiği, bölgesine örnek olacak çalışmaların gerçekleştirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Geçmişte yaşananlar bizim gündemimizde değil. Bizler, avucumuzun içinden kayıp giden zamana karşı hareket etmek durumundayız. Sakarya’nın geleceğinin nasıl olması gerektiği üzerine planlar yapıp, projeler hayata geçirme gayreti içindeyiz. Bizler çağın gereklerini yerine getirmek adına, Sakarya’daki sportif alanların sayısının her geçen gün artması için çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz. Türk futboluna efsane futbolcular kazandıran şehrimiz yine bu alanda büyük başarılara imza atacaktır. Buna gönülden inanıyorum. Daha sağlıklı bireylerin yaşadığı, rekabetin her alana yansıdığı ve sonucunda mutlu ve yüzü gülen insanların hayat sürdüğü bir Sakarya için gece gündüz çalışmaya da devam ediyoruz. İnşallah her alanda önemli gelişmelerin yaşandığı Sakarya’mızda daha nice böyle önemli başarılara hep birlikte imza atacağız. Allah bize güç, kudret ve imkân verdiği sürece sizlerle pek çok açılışı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

sebvimeo--49678719-480-320-sebvimeo