Altyapı Sorunları Bir Bir Çözülüyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından ilki gerçekleştirilen hizmet bilgilendirme toplantısında muhtarlara SASKİ’nin yatırımları anlatıldı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in bir sunum gerçekleştirdiği toplantıya Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve çok sayıda muhtar katıldı. Elmas Otel’de önceki akşam gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rüstem Keleş, “SASKİ olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda bugünün sorunlarını kalıcı çözümlere ulaştırırken, Sakarya’nın gelecekte de sıkıntı yaşamaması için uzun ömürlü projeleri hayata geçiriyoruz. Sakarya’da kronikleşmiş birçok altyapı sorununu çözüme kavuşturduk. Bazı bölgelerde lokal problemler olduğunu da biliyoruz. Bunlarında kesin çözüme kavuşturulması için yatırımlarımız sürüyor” diye konuştu.

Örnek projeler
SASKİ’nin Türkiye’ye örnek yatırımlar yaptığının altını çizen Rüstem Keleş, “Şu anda Sakarya Nehri üzerinde yaptığımız Hidroelektrik Santrali Türkiye’deki birçok yerel yönetime örnek teşkil etti. Etmeye de devam ediyor. Bunun dışında tam otomasyonlu arıtma tesislerimizde Türkiye’de ilk defa kullanılacak bir sistemin öncülüğünü yapıyoruz. Bu yeni 6 arıtma tesisi tamamen insansız bir şekilde çalışacak. Arıtma değerleri tamamen dijital ortamda olacak ve değerlere göre kendisi arıtmayı sağlayacak. Arıtma Tesisi projemizde Türkiye’deki birçok ilin yetkilisi tarafından inceleniyor” dedi.

 

Sakarya’nın tamamına hizmet
Şehrin doğu bölgesinde de çalışma yaptıklarını kaydeden Rüstem Keleş, “Bunların dışında 2013’te il sınırlarının tamamının Büyükşehir sınırı kabul edilecek olmasından ötürü yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Şimdiden şehrin kuzey bölgesi olan Kaynarca, Karasu, Kocaali’ye yönelik içmesuyu isale hattı çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı içmesuyu projesiyle şehrin güneyini ve Yeşilyurt isale hattıyla da şehrin doğu bölgelerinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak isale hatlarının çalışmalarına başladık.” diye konuştu.

Muhtar işlemleri artık daha kolay
Akçay ve Ballıkaya projelerinden de bahseden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’nün mutlaka alternatifi olması gerektiği anlayışından yola çıkarak Akçay Baraj Projesini hazırladık. Bu baraj sayesinde Sakarya’daki vatandaşlarımız kar suyu ile beslenecek olan Akçay Barajından su içecekler.  Kısa ve orta vadede Sapanca Gölü’ne alternatif olacak bu barajın yanı sıra Devlet Su İşleri tarafından hazırlanan ancak yatırım programına alınmayan ve SASKİ’nin girişimleriyle yatırım programına alınan Ballıkaya Barajı ile ilgili çalışmalarda sürüyor. Biz de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Akçay, Ballıkaya barajlarıyla, arıtma tesisleriyle ve isale hatlarıyla tamamen Sakarya’da entegre bir sistem inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.  Rüstem Keleş konuşmasının sonunda ise www.sakarya-saski.gov.tr internet sitesinde muhtar işlemleri modülü eklendiğini, bu sistemin bugün itibariyle çalışmaya başlayacağını ve muhtarların buradan SASKİ’yle ilgili taleplerini kolaylıkla ulaştırabileceğini söyledi.

 

Başkan Erdem’den teşekkür
SASKİ’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ise, “Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, gerekse Genel Müdürümüz Rüstem Keleş bize her konuda destek oluyorlar. Düzenlemiş oldukları bu program vesilesiyle de bizlerin istek ve önerilerini birinci ağızdan dinlemek istediler. Her zaman mahallemizin sorunlarıyla yakından ilgilendikleri ve bize hep destek oldukları için bir kez daha kendilerine muhtarlar adına teşekkür ediyorum” dedi.