Altyapı Geleceği Garanti Altında

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sakarya’nın geleceği planlanarak gerçekleştirilen altyapı yatırımlarının büyük bir hızla sürdüğünü belirterek şehrin doğusu için müjde verdi. Başkan Toçoğlu, “Hendek Yeşilyurt İçmesuyu Projesi’yle 43 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. 13 Eylül’de yapım ihalesi gerçekleştirilecek proje, inşa çalışmaları devam eden son teknoloji Yeşilyurt Arıtma Tesisi’yle entegre çalışacak. Bu isale hattı sayesinde bölgede ikamet vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içmesuyu akacak” dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Yeşilyurt İsale Hattı projesiyle şehrin doğu bölgesinin içmesuyunu garanti altına alacak. Toplamda 43 kilometrelik isale hattının döşeneceği projenin yapım ihalesi 13 Eylül Perşembe günü SASKİ’de gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hendek Yeşilyurt İçmesuyu Projesi’yle, Akarca grup köyleri ve Yeşilyurt Bölgelerinin içme suyu sorunlarını kalıcı çözüme kavuşturmuş olacağız. Bu projeden ilk etapta Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan Akarca, Aşağıçalıca, Halaç, Karatoprak, Paşaköy, Sivritepe, Sofular, Sukenarı, Tuzak, Yağbasan köyleri ile Yeşilyurt (Orta, Pınarbaşı, Merkez ve Yeni Mah.) yararlanacak. Daha sonra ise şu an Büyükşehir sınırları dışında olan Çobanyatak ve Şeyhler köyleri de bu projeden yararlanabilecek” diye konuştu.

Kesin çözümler
Yeşilyurt isale hattının Hendek Yeşilyurt’ta yapımı süren arıtma tesisiyle entegre çalışacağını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere şehrimizin farklı noktalarında 6 adet arıtma tesisi inşa ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Hendek Yeşilyurt bölgesinde yapılıyor. Yapacağımız isale hattı da bu arıtma tesisiyle entegre çalışacak. İsale hattı projesiyle eskimiş hatları yenileyerek kayıp-kaçak oranında önemli tasarruflar sağlayacağız. Ayrıca arıtma tesisi sayesinde de bu bölgede yoğun yağışlarda yaşanan bulanma sorununu kesin bir şekilde çözeceğiz” ifadelerini kullandı.