Havaların ısınması ve asfalt sezonun açılması ile birlikte çalışmalarını yoğunlaştıran Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi, Akyazı Mudurnu Caddesi’ni sıcak asfaltla buluşturdu. Cadde 8 bin ton asfaltla buluşturuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmaları ilçelerde de devam ediyor. Bu kapsamda Akyazı Mudurnu Caddesi sıcak asfaltla buluşturuldu. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, 2019 yılına kadar şehrin tamamında bulunan grup yollarını sıcak asfaltla buluşacağının müjdesini vermişti. Bizde var gücümüzle bu hedefe ulaşmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

8 bin ton asfalt
Asfalt sezonunun açılması ile birlikte tüm şehirde yoğun bir şekilde çalışmalara başladıklarını vurgulayan Akbulut, “Altyapı çalışmaları neticesinde ya da yıllar içerisinde çeşitli sebeplerle deforme olmuş yolları yenilemeye devam ediyoruz. Akyazı ulaşımında önemli bir yere sahip olan Mudurnu Caddesi’nde de 3 kilometrelik güzergahta sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda 8 bin ton sıcak asfalt kullanarak çift kat asfalt attık. Şu anda kaldırım imalatlarımız yapıldı. Bordürler tamamlandı. Güzergahın kaldırım bulunmayan 2 kilometrelik kısmına da kaldırım yapıyoruz. Asfalt sezonu boyunca çalışmalarımızı belirli bir plan dahilinde tüm Sakarya’da sürdüreceğiz” ifalerini kullandı.