Sakarya’nın çevresiyle birlikte gelişmesine büyük önem verdiklerini ve atıksu yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini aktaran Başkan Yüce, bu doğrultuda nüfusun arttığı ve yeni kanalizasyon hatlarının eklendiği Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ni rehabilite ederek kapasitesini arttıracaklarını ve son teknoloji sistemlerle donatacaklarını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilçelerde çevreyi korumaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini; bu kapsamda Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nde rehabilitasyon çalışması gerçekleştireceklerini açıkladı. Akyazı’da nüfusun her geçen gün arttığını ve atıksu altyapısına yeni yerleşim alanlarının eklendiğini hatırlatan Yüce, tesisin arıtma teknolojilerinde yaşanan son yeniliklere uygun şekilde rehabilite edileceğini vurguladı.

Kapasite 20 bin metreküpe çıkacak
Tesisin mevcut durumda işletme açısından geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu belirten Başkan Yüce, “Özellikle Akyazı Küçücek ve Karapürçek’e inşa ettiğimiz yeni kanalizasyon hatlarıyla birlikte tesise ulaşan atıksu debisinde önemli bir artış oldu. Hem bu debiyi karşılamak, hem de arıtma sürecini azot ve fosfor giderimi açısından daha kontrollü hale getirmek için rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız kapsamında tesisin günlük arıtma kapasitesini 13 bin 975 metreküpten 19 bin 804 metreküpe çıkaracağız. Tesisi son teknoloji cihazlarla donatarak uzun havalandırmalı sürece geçireceğiz” diye konuştu.

İhale 2020 başında
Başkan Yüce, “İnşallah rehabilitasyon projemiz için 2020 yılı başında ihaleye çıkacak, değerlendirme sürecinin ardından çalışmaları hızlı bir şekilde başlatacağız. Çalışmalar kapsamında anaerobik havuz, uzun havalandırma havuzu, blower binası, geri devir ve fazla çamur terfi merkezi inşa edeceğiz. Tesis içerisinde beton yol ve her türlü saha borulamasını yapacağız. Çevremizin korunmasına büyük önem gösteriyor ve bu doğrultuda kendi sorumluluk alanlarımızla ilgili her türlü adımı atıyoruz. İlerleyen süreçte de bu hassasiyetimizin göstergesi olan birçok adım atacak, sorumluluk alanımızda olmayan konulara ilişkin olarak da girişimlerde bulunacağız.”