Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Sistemi (SAKBİS) bir yıl gibi kısa sürede 100 bin kiralama sayısını geçti. Rekor ilgi gören akıllı bisikletlere toplam 12 bin vatandaş üye olurken, ilgi gösteren herkese teşekkür edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (SAKBİS) bir yıl gibi kısa sürede 100 bin kiralama sayısını geçti. Şehrin muhtelif yerlerinde 15 istasyon ve 120 Akıllı bisikletle vatandaşlara çevreci, sağlıklı ve ekonomik bir ulaşım modeli sunan SAKBİS’lere bir yılda toplam 12 bin vatandaş üyelik gerçekleştirdi.

SAKBİS’lere yoğun ilgi
Konu ile ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, “Şehrimizde bisiklet kültürü uzun süredir var olmasına rağmen vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gören Akıllı Bisiklet Sistemi (SAKBİS) bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde toplam 100 bin kiralama sayısını geçti. Gençler, aileler ve gruplara hem haftasonu bisiklet etkinlikleri yapma hem de ulaşım aracı olarak bisikleti kullanma alışkanlığı kazandıran akıllı bisikletlere toplam 12 bin vatandaşımız üyelik gerçekleştirdi. Hemşerilerimiz tarafından büyük ilgi gören SAKBİS’ler her yaştan insanımıza hem keyifli vakit geçirme hem spor yapma hem de daha sağlıklı bir ulaşım imkânı tanıyor. Rekor bir ilgi gören akıllı bisiklet sistemimize üye olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.