Büyükşehir Akademi’de güz dönemi eğitimlerinin sonlandığını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2010 yılından bu yana yılda 2 dönem olarak sürdürdüğümüz Büyükşehir Akademi’de bir dönemi daha geride bıraktık. 7 zengin ders başlığında toplam 268 öğrenci ile oldukça faydalı bir 8 hafta geçirdik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de güz dönemi eğitimleri sona erdi. 8 hafta süren eğitimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2010 yılından bu yana yılda 2 dönem olarak sürdürdüğümüz Büyükşehir Akademi’de bir dönemi daha geride bıraktık. 7 zengin ders başlığında toplam 268 öğrenci ile oldukça faydalı bir 8 hafta geçirdik” diye konuştu.

Tanınmış Entelektüel ve Bilim İnsanları
Aktürk, “Hatırlanacağı üzere bu dönem ilk kez eğitim çalışmalarımıza dahil olacak arkadaşlarımızı mülakat yolu ile seçmiştik. Burada öğrencilerimizin hem başvuru yapılabilecek alanla ilgili asgari bilgi seviyelerini hem de taleplerini daha etkili bir şekilde değerlendirebilmeyi hedefledik. 8 haftanın sonunda ne kadar doğru bir iş yaptığımız da ortaya çıktı. Türkiye’nin tanınmış entelektüelleri ve bilim adamlarının da katılımları ile dinamik zihinlerin bir aradalığını sağladık. İnşallah bahar döneminde de birbirinden zengin ders başlıklarında akademi tutkunlarına kapılarımızı açacağız” diye konuştu.

7 Zengin Ders Başlığı
Geride kalan güz dönemi eğitimlerine de değinen İbrahim Aktürk, “Güz döneminde 7 başlıkta zengin ders içerikleriyle akademi öğrencilerimizin hizmetinde olduk. Yazarlık Atölyesi’nde Ali Ural, Yahudilik ve İsrail Tarihi’nde Eldar Hasanoğlu, İslam Düşüncesinde “Adalet” Nazariyesi’nde Harun Kuşlu, Mesnevi Okumaları’nda Sezai Küçük, Kavramlar, Mânâlar, Tarihler’de Ahmet Çiğdem, Bir Devrin Sultanları’nda Haşim Şahin ve Modern Şiir Deneyleri’nde Zeynep Arkan gibi değerli isimler akademide bizleri yalnız bırakmadılar. Kendilerine de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.”