Büyükşehir Akademi’de Bahar Dönemi kayıtlarının 3 Mart Salı günü başlayacağını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “8 hafta sürecek Büyükşehir Akademi Bahar Dönemi’nde zengin ders başlıklarında entelektüel birikime katkı sunan yararlı bir dönem geçireceğiz. Tüm hemşerilerimizi Büyükşehir Akademi’ye bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de Bahar Dönemi eğitimleri başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “8 hafta sürecek Büyükşehir Akademi Bahar Dönemi’nde zengin ders başlıklarında entelektüel birikime katkı sunan yararlı bir dönem geçireceğiz. Tüm hemşerilerimizi Büyükşehir Akademi’ye bekliyoruz” diye konuştu.

8 Hafta Sürecek
8 hafta sürecek eğitim programı ile ilgili bilgiler de veren Aktürk, “Büyükşehir Akademi her dönem olduğu gibi katılımcılarına kültürel, felsefi ve bilimsel konularda yetkinlik kazandırmayı vaat ediyor. Bahar dönemi için; Yazarlık Atölyesi’nde Ali Ural, Ortadoğu ve Yahudilik’te Eldar Hasanoğlu, Mesnevi Okumaları’nda Sezai Küçük, Şehir Dersleri; Ada’nın Gizli Ad(a)ları’nda Necati Mert, Franfurt Okulu ve Eleştirel Teori’de Ahmet Çiğdem, Anadolu Bilgeleri’nde Sadık Yalsızuçanlar, Seyahat Okumaları’nda Haşim Şahin ve Pratik Sinema Atölyesi’nde Suat Köçer, Sinan Sertel ve Gökhan Yorgancıgil gibi değerli isimlerle bir arada olacağız” ifadelerini kullandı.

Kayıtlar İnternet Üzerinden
Derslerde devam şartının arandığının da altını çizen İbrahim Aktürk, “Derslere 3 hafta katılmayan Akademi öğrencilerinin kayıtları silinebilir. Ayrıca Pratik Sinema Atölyesi’ne katılacak adaylarımız için 15-35 yaş aralığında olma zorunluluğu söz konusu. Sinema Atölyesi’ne yine mülakatla alım gerçekleştireceğiz. Mülakat işlemleri 14 Mart Cumartesi günü yapılacak. 3 Mart Salı günü başlayacak kayıtlar ise kurumsal internet sayfamızdan (www.sakarya.bel.tr) yapılabilecek. Akademiye katılmak isteyen hemşerilerimiz işlemlerini 13 Mart Cuma gününe kadar yaptırabilecek” dedi.

16 Mart’ta Başlıyor
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Akademi’de 16 Mart Pazartesi günü başlayacak eğitimlerimiz, 8 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Akademi’de bu dönemde de zengin ders içeriklerimiz ile katılımcılarımızın entelektüel birikimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz. İnşallah hemşerilerimizle oldukça yararlı bir 8 hafta geçireceğiz. Akademi’de yeni dönem hayırlı olsun."